Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το πρόβλημα της Κύπρου , πρόβλημα διπλής κατοχής και ετεροπροσδιορισμένης πολιτικής βούλησης δια μέσου ενός προσκυνημένου πολιτικού κατεστημένου , είναι απότοκο και παράγωγο του ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ .
Το σύνταγμα της Κύπρου δεν γεννήθηκε μέσα από τη θέληση του ηρωικώς αγωνισθέντος λαού για την αποτίναξη της αποικιοκρατίας αλλά αναδύθηκε από τη σκοτεινή καταπακτή της αγχόνης , από τα παγερά κελιά των βασανιστηρίων , από τους σκοτεινούς διαδρόμους της αγγλικής διπλωματίας σε συνεργασία με τους την Τουρκία , με τους λεγόμενους τουρκοκύπριους , με τους κουκουλοφόρους καταδότες και τους προδότες πολιτικούς της εθναρχεύουσας εκκλησίας.
Αυτό το σύνταγμα είναι η αιτία όλων των δεινών της Κύπρου. Επιμελώς όμως , το αγγλόδουλο κατεστημένο αποσιωπά την αλήθεια και ρίπτει τις ευθύνες στο πραξικόπημα και την ΕΟΚΑ Β προκειμένου να αποκρύψει τις ευθύνες του στην αποδοχή και επιβολή του κατακτητικού συντάγματος μέσω ενός δολοφονικού παρακράτους εναντίον της εθνικής ιδέας και της εθνικής βούλησης που εκφράσθηκε μέσα από την ενωτική αντιπολίτευση.
Το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , δεν τέθηκε ποτέ στη κρίση του λαού και στο δικαίωμα αποδοχής ή απόρριψης του . Κατά συνέπεια το σύνταγμα αυτό δεν έχει καμία λαϊκή βάση εκ της οποίας απορρέει πάσα νομιμότητα.
Η προσπάθεια λύσης του κυπριακού εφόσον δεν εντοπίζεται η αιτία του και δεν καταγγέλλεται το σύνταγμα που μας επέβαλαν οι κατακτητές αλλά βαδίζει πάνω στα δεδομένα εκείνου του συντάγματος , συνιστά στην ουσία προσπάθεια μετεξέλιξης αυτού σε ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Η κεντρική αδυναμία αντιμετώπισης αυτής της πορείας προς το δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα εντοπίζεται στην ανυπαρξία εθνικής και δημοκρατικής βούλησης. Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου είναι ραγιαδίστικο ως το μεδούλι των οστών του . Στο πλευρό του στέκεται αρωγός η εκκλησία της Κύπρου ως η πρώτη ένοχος της υποχώρησης και προαγωγός του πλέον επαίσχυντου ραγιαδισμού. Η εθναρχεύουσα εκκλησία που υπέγραψε και επέβαλε δια πυρός και σιδήρου το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και ακολούθως προέβει στην προδοσία της λεγόμενης συμφωνίας κορυφής του 1977.
Μια νέα ηγεσία , μια εθνική ηγεσία, θα μπορούσε να κάνει πολλά , να αλλάξει τη πορεία των πραγμάτων αξιοποιώντας όλες τις θετικές δυνάμεις της Ε.Ε., ως και τις αξίες και αρχές που την διέπουν . Έχουμε δικαίωμα ως λαός αλλά και ως κράτος μέλος της Ε.Ε , να διεκδικήσουμε το ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τις αρχές της πλειοψηφίας σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα που θα αποτελείται από τους νόμιμους πολίτες της.
Έχουμε καθήκον να αποτινάξουμε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και να περάσουμε από την σκλαβιά στην ελευθερία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ