Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Ο πρόεδρος του ΕΔΗΚ κ. Λουκάς Σταύρου σε ραδιοφωνική παρέμβαση του στο πρόγραμμα του Λόγου , «Αντιλογία» , είπε πως η πρόταση του κ. Χριστόφια για παραμονή 50.000 εποίκων εάν συγκριθεί με την αποδοχή συμμετοχής στο δημοψήφισμα του 2004 όλων των εποίκων από τον Τάσσο Παπαδόπουλο , αποτελεί διορθωτική πρόταση. Τούτο δεν σημαίνει ότι συντασσόμαστε ή αποδεχόμαστε την πρόταση του κ. Χριστόφια. Θέση του κόμματος μας είναι η αποχώρηση όλων ανεξαιρέτως των εποίκων. Η προσπάθεια των δημοσιογράφων της αναφερομένης εκπομπής να διαστρεβλώσουν τα λεχθέντα του κ. Σταύρου και να τον παρουσιάσουν ως υπέρμαχο των θέσεων Χριστόφια είναι το λιγότερο ατυχής.
Κτυπήσαμε το ατόπημα της συμμετοχής των εποίκων στο δημοψήφισμα του 2004 και τον Τάσσο Παπαδόπουλο που το αποδέχθηκε , ατόπημα που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί προδοτικό διότι η παραμονή των εποίκων στο τόπο μας είναι καθεαυτή εγκληματική πράξη που δεν μπορεί με κανένα τρόπο να γίνεται αποδεχτή και να «νομιμοποιείται» με τη παροχή του δικαιώματος της ψήφου. Ο λόγος που κτυπούμε την κατάπτυστη προδοσία του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι για να αποφύγουμε την επανάληψη της σε ένα νέο σχέδιο που θα μας φέρουν . Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλήσουμε πάλι για προδοσία και θα ζητήσουμε την εσχάτη των ποινών στους προδότες που θα αποδεχθούν ξανά τη συμμετοχή των εποίκων σε ένα νέο δημοψήφισμα.
Θέση μας σε αυτό το ζήτημα είναι ότι πρέπει να γίνει απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία της Ε.Ε και των Ηνωμένων Εθνών, διότι μόνο αυτοί δικαιούνται να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα υπό τον όρο μάλιστα ότι αυτό θα είναι ενιαίο , θα στηρίζεται δηλαδή σε ένα εκλογικό σώμα που θα διέπεται από την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια και αδιαίρετη , ως εκ τούτου ένα και αδιαίρετο πρέπει να είναι και το εκλογικό της σώμα. Πάνω σε αυτή την αρχή θα σταθούμε για να αντιπαλέσουμε τις αντιδημοκρατικές τάσεις των ενδοτικών και των κατακτητών.
Είμαστε βέβαιοι πως με τον αγώνα μας θα έρθει η μέρα που το εκλογικό αυτό σώμα που θα αποτελείται από τους νόμιμους κατοίκους και πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα θεσπίσει δημοκρατικά το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα του και θα αποτινάξει το ζυγό του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης. Μέσα από μια νέα στρατηγική θα πείσουμε την Ε.Ε ότι ο Κυπριακός λαός έχει το δικαίωμα ενός ελεύθερου συντάγματος ώστε να είναι πραγματικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε.
Οι υποχωρήσεις των ηγετών μας , που απολήγουν στο κ. Δημήτρη Χριστόφια δολοφονούν τη δημοκρατία και τινάζουν στον αέρα την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδος μας.
Ο αγώνας για την επικράτηση των αρχών της δημοκρατίας είναι ο μόνος δρόμος προς την δίκαιη λύση και την ειρήνη . Η παρέκκλιση από τις αρχές της δημοκρατίας θα βάλει τις βάσεις μιας αιώνιας εχθρότητας. Επιβάλλεται να αποτρέψουμε αυτή τη καταστροφική παρέκκλιση .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ