Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Η ΕΔΕΚ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ

Συνεχίζεται η πολιτική υποκρισία της ΕΔΕΚ δια στόματος του προέδρου της κ. Γιαννάκη Ομήρου. Σε συνάντηση με την «οργάνωση αντιστασιακών Πάφου» χαρακτήρισε ως «ανησυχητική τη συμπερίληψη , στο υπό έκδοση ψήφισμα του Σ.Α , του κοινού ανακοινωθέντος της 23ης Μαΐου του 2008 στο οποίο γίνεται αναφορά σε συνεταιρισμό δύο πολιτικά ίσων συνιστώντων κρατών» .
Εμείς απλά ερωτούμε τον κ. Ομήρου που ήταν η ΕΔΕΚ τον Μάιο του 2008 που ο κ. Χριστόφιας προέβαινε σε αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση ; Αν δεν κάνουμε λάθος στήριζε την κυβέρνηση Χριστόφια. Με βάση αυτή την ανακοίνωση και χωρίς να βρίσκει αντίσταση ούτε από τη συμπολίτευση ούτε από την αντιπολίτευση, προχώρησε στη συνέχεια , ο κ. Χριστόφιας στις γνωστές υπερ-προσφορές προς τους τούρκους φονιάδες και κατακτητές .Η ανοχή αυτή οδήγησε στις νέες υποχωρήσεις. Τώρα ανησυχεί ο κ. Ομήρου που η ανακοίνωση της 23ης Μαΐου μετετράπη σε βάση εξέλιξης του κυπριακού .
Πιο κάτω αναφέρει στην δήλωση του πως «αυτές οι απευθείας διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν με την συζήτηση όλων των κεφαλαίων και εάν βρισκόμαστε σε απόσταση συμφωνίας, μόνο τότε νοείται η συζήτηση άλλης εναλλακτικής διαδικασίας για την συζήτηση μόνο της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού με παρούσα την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμιστεί και ασφαλώς όχι με παρουσία του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα, »
Πως γίνεται κ. Ομήρου να φτάσουμε προ της λύσης συνομιλόυντες με το κατοχικό μόρφωμα και να μη δεχθούμε την παρουσία του στην διεθνή διάσκεψη που θα ακολουθήσει ; Επιτέλους πάρτε την απόφαση κύριοι της ΕΔΕΚ να αρνηθείτε από τώρα την συζήτηση με την κατοχή και απαιτείστε να ορισθεί αντιπρόσωπος των τουρκοκυπρίων ύστερα από απογραφή του πληθυσμού τους του ευρισκόμενου στα κατεχόμενα. Τότε μόνο θα αμφισβητήσετε το δικαίωμα της κατοχής να διαπραγματεύεται και να ορίζει το δίκαιο . Υπό τις παρούσες συνθήκες δίνετε το δικαίωμα στον εγκληματία αντί να είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου να βρίσκεται στην θέση του δικαστή .
Με λίγα λόγια η ΕΔΕΚ στηρίζει την υποχώρηση αλλά και το «δίκαιο της κατοχής» . Πρόκειται για ένα κόμμα που στη πορεία του συμπορεύθηκε με την εξουσία και χειροκρότησε ή αποδέχθηκε τεχνηέντως όλα τα αίσχη και τις υποχωρήσεις της . Η ΕΔΕΚ αντιπροσωπεύει την πιο γλοιώδη πλευρά του πολιτικού κατεστημένου που ενώ είναι ο στυλοβάτης της αισχρής υποχώρησης εμφανίζεται με τα φτιασιδώματα του πλέον κίβδηλου πατριωτισμού . Δεν μπορεί να υπάρξει πληρέστερη ενσάρκωση της πολιτικής πορνείας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ