Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

1960-2010 Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η πρόταση που κατέθεσαν χθες από κοινού στη βουλή , ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για αύξηση του εκλογικού μέτρου σε 3,5 % και αύξηση των βουλευτών κατά μία έδρα στη Λάρνακα και κατά 6 ως βουλευτές επικρατείας σημαδεύει το τέλος της ελάχιστης δημοκρατίας που υπήρχε σε αυτό το τόπο .
Η ευρεία αντιπροσώπευση των διαφόρων τάσεων και ρευμάτων του εκλογικού σώματος καταργείται και μένουν μόνο τα τέσσερα μεγάλα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου με μέτρο το διπολισμό ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ και τις λαβυρινθώδεις συναλλαγές τους με τα κόμματα της δεύτερης γραμμής του πολιτικού κατεστημένου που είναι το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ .
Στόχος είναι να αποτραπεί η είσοδος στη βουλή , τουλάχιστο για αυτή τη περίοδο που προετοιμάζεται σχέδιο λύσης , φωνές που εκφράζουν διαφορετική άποψη πάνω στο εθνικό θέμα .Δεν θέλουν να δείξουν προς τα έξω ότι υπάρχουν έστω και κατ ελάχιστο φωνές ενάντιες στην επιδιωκόμενη λύση . Αλλά και να μην επιτρέψουν να ακουστούν αυτές οι φωνές μέσω της βουλής στην κυπριακή κοινωνία με τον κίνδυνο μιας απρόβλεπτης εξάπλωσης τους .
Κεντρικός στόχος αυτής της επίθεσης κατά της ελάχιστης δημοκρατίας δεν είναι ούτε το ΕΥΡΩΚΟ ούτε οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ , δεδομένου ότι τα μικρά αυτά κόμματα συμφωνούν στην θεμελιώδη φιλοσοφία της λύσης που είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία , συμφωνία που πολλές φορές εξέφρασαν στις συσκέψεις του λεγόμενου εθνικού συμβουλίου και στα κοινά ανακοινωθέντα αυτού .
Κεντρικός στόχος είναι να φιμωθούν οι εθνικιστές και συγκεκριμένα το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα που ανακοίνωσε τη κάθοδο του στις εκλογές με προτάσεις και θέσεις που ανατρέπουν εκ βάθρων τον ενδοτισμό , την μειοδοσία και την επικείμενη προδοσία .
Όμως το κτύπημα αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς , θα επιβάλει την ενότητα όλων των εθνικιστικών δυνάμεων , ακόμα και εάν κρύβουν σαν άσσο στο μανίκι τους δόλιες μεθοδεύσεις αποτροπής της ενότητας .
Έλληνες της Κύπρου καταλάβετε επιτέλους πως ο εχθρός δεν είναι μονάχα οι άγγλοι και οι τούρκοι κατακτητές αλλά και η ντόπια τυραννία του πολιτικού κατεστημένου. Αυτή η τυραννία που βάδισε επί πτωμάτων και προσυπέγραψε αρρίθμητες προδοσίες από το 1960 μέχρι σήμερα .
Το αίμα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και στελεχών της ΕΝΩΤΙΚΉΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ Νεοκλή Παναγιώτου και Ευριπίδη Νούρου που ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΑΝ στις 16 Αυγούστου 1961 από το παρακράτος της Ζυριχικής τυραννίας , ζωντανεύει τούτες τις ώρες στη μνήμη και στους κτύπους της καρδίας μας , τούτες τις ώρες που για άλλη μια φορά η αδίστακτη τυραννία κτυπά την δημοκρατία..
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ