Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Εθνικοκοινωνική εναντίωση στο προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο


Η Κύπρος βρισκόμενη σε κατάσταση χρεοκοπίας ως αποτέλεσμα της σοσιαλ-καπιταλιστικής πορείας που ακολουθούσε σε συνθήκες ακραίας διαφθοράς και κομματοκρατικής ολιγαρχικής τυραννίας , δέχεται πιέσεις για περαιτέρω υποχωρήσεις στο εθνικό θέμα.
Το προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο είναι αποφασισμένο να υποχωρήσει στις πιέσεις αν κρίνουμε και από τις προτάσεις Αναστασιάδη , όσες είδαν το φως της δημοσιότητας. Δηλαδή την πρόταση επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με σαφή αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος ως και τον διορισμό εκπροσώπου της “ελληνοκυπριακής κοινότητος” στις επικείμενες συνομιλίες , γεγονός που σηματοδοτεί την εγκατάλειψη του οχυρού της κυπριακής δημοκρατίας με την κατεχόμενη επικράτεια της και προβολή του συνθέτου προβλήματος ως διακοινοτικής παρεξήγησης.

Αν υλοποιηθούν οι δύο προτάσεις Αναστασιάδη , τότε το εθνικό μας θέμα εισέρχεται σε μια φάση που θα οδηγήσει στη διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας η οποία θα εμφανιστεί στη πορεία των πραγμάτων ως εμπόδιο στη πορεία εφαρμογής όλων εκείνων που θα απορρεύσουν από τα νέα δεδομένα του απευθείας εμπορίου και της εμπράγματης υποβάθμιση της κυπριακής δημοκρατίας σε “ελληνοκυπριακή διοίκηση” .
Οι προτάσεις Αναστασιάδη είναι κατά πολύ χειρότερες των προτάσεων Χριστόφια τις οποίες εμείς οι εθνικοκοινωνιστές πολεμήσαμε.
Το πρόβλημα μεγεθύνεται αν λάβουμε υπόψιν ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πρόταση απεμπλοκής από την γραμμή της υποχώρησης . Ολόκληρο το φάσμα του κατεστημένου από τα κοινοβουλευτικά κόμματα μέχρι την αναδυόμενη εκ του Ζυριχικού βούρκου πολιτική κίνηση Λιλλήκα , κινείται στον ρουν του ενδοτισμού .
Μόνο εμείς οι εθνικοκοινωνιστές του Ε.ΔΗ.Κ. είπαμε την αλήθεια στο λαό και τολμήσαμε να θέσουμε το εθνικό θέμα στη ορθή του βάση ως άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και πορείας προς την πραγματική δημοκρατία με ένα λαό και ένα εκλογικό σώμα που δεν θα διαχωρίζεται σε κοινότητες.
Δυστυχώς όμως ο λόγος μας δεν βρήκε απήχηση στο λαό διότι ο ραγιαδισμός εισχώρησε μέχρι το μεδούλι των οστών του και σύρεται άβουλος από ένα χρεοκοπημένο σύστημα και ένα προδοτικό κατεστημένο.
Το εθνικό θέμα δεν αντιμετωπίζεται με κενά συνθήματα ,παρελάσεις και φωνασκίες αλλά με συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πρόταση που θα ΔΙΔΑΧΘΕΙ στη νεολαία και μέσα από αυτή θα περάσει στα λαϊκά στρώματα για να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι που θα πνίξει στην ορμή του τους προδότες και τα δόλια σχέδια τους .
Δεν αντιμετωπίζεται επίσης με συμβιβασμούς με το κατεστημένο το εκκλησιαστικό και το πολιτικό στο σύνολο του , που κάθε τόσο δημιουργεί νέα σχήματα και νέα προστατευτικά αναχώματα .
Ο δικός μας  εθνικισμός – εθνικοκοινωνισμός είναι καθαρός , αμόλυντος , ανυποχώρητος , αδιάλλακτος , ασυμβίβαστος . Γιατί πάνω από όλα ο πραγματικός εθνικισμός δηλαδή ο εθνικοκοινωνισμός – εθνικοσοσιαλισμός είναι πνευματική επιλογή , γνώση και αρετή .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.