Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Καταγραφή συγκλήσεων ζήτησε και έλαβε ο Αναστασιάδης από τα Ηνωμένα Έθνη

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να καταγράψει τις συγκλήσεις και αποκλίσεις που έγιναν κατά το διάστημα των συνομιλιών 2008 εως 2012.
Κατ' αρχή να πούμε ότι ένα τέτοιο έγγραφο θα ήταν "λογικότερο" να είχε ζητήσει ο τέως πρόεδρος ώστε να έχει και τον πρώτο λόγο επί του εγγράφου που πιθανό να παραλείπει ή να αλλοιώνει ή να υπερβάλει ορισμένα γεγονότα.
Στη συνέχεια πρέπει να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε προεκλογικά ότι δεν θα βαδίσει πάνω στα ίχνη που άφησε ο Χριστόφιας ένεκεν των διαφωνιών του με ορισμένες προτάσεις οι οποίες αποτέλεσαν και την αιτία της απομάκρυνσης του ΔΗΚΟ και της προσκόλλησης αυτού στο ΔΗΣΥ.

Συνεπώς για άλλη μια φορά ο Αναστασιάδης αθετεί τον λόγο του , όπως έπραξε και με το κούρεμα των καταθέσεων.
Διότι η απαίτηση καταγραφής των συγκλήσεων και αποκλίσεων των συνομιλιών 2008-2012 από τον πρόεδρο Αναστασιάδη , δίνει το δικαίωμα στα Ηνωμένα Έθνη να επισφραγίσουν τετελεσμένα κατά παρέκκλιση της αρχής επί της οποίας διεξάγονταν οι συνομιλίες , ότι δηλαδή τίποτα δεν είναι τετελεσμένο εάν δεν υπάρξει τελική συμφωνία επί όλων των πτυχών η οποία θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
Στο θέμα του δημοψηφίσματος εμείς τονίζουμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί η εσχάτη προδοσία του Τάσσου Παπαδόπουλου όπου επέτρεψε την διεξαγωγή διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων.
Καταγραφή συγκλήσεων από τα Ηνωμένα Έθνη σημαίνει παγίωση τετελεσμένων , πράγμα το οποίο δεν νομιμοποιείται να πράξει η κυβέρνηση της κυπριακής δημοκρατίας. Διότι τούτο αντιβαίνει στη λαϊκή βούληση που ορίζει ως ουδέν τετελεσμένο άνευ τελικής συμφωνίας . Παγίωση τετελεσμένων σημαίνει επιβολή λύσης πέρα από την βούληση του κυπριακού λαού όπως ακριβώς συμβαίνει και στην άλλη γραμμή που ακολουθεί το προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο , την γραμμή της επράγματης λύσης.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται ότι επιδιώκει να συντονίσει τις δύο περιελισσόμενες γραμμές επί του άξονα της υποχώρησης δηλαδή την γραμμή της εμπράγματης λύσης και την γραμμή των διαπραγματεύσεων.
Επιδιώκει να παραλληλίσει την πρόταση επιστροφής της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα την αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος με τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν επί διαπραγματεύσεων Χριστόφια.
Επί της ουσίας των μειοδοτικών προτάσεων και πονηρών ελιγμών Αναστασιάδη συμφωνεί βέβαια ολόκληρο το Ζυριχικό κατεστημένο συμπεριλαμβανομένης και της διοικούσας εκκλησίας . Τούτο επιμαρτυρείτε τόσο από ανοικτή στήριξη στη πρόταση για την Αμμόχωστο όσο και από την περιρρέουσα σιγή και ανυπαρξία αντιπολίτευσης .
Μένει τώρα να μάθουμε τι καταγράφεται στο έγγραφο που παρέλαβαν Αναστασιάδης και Έρογλου από τα Ηνωμένα ΄Έθνη. Ο λαός περιμένει να μάθει από τυχών διαρροές  αποσπασμάτων . Διότι το πλήρες κείμενο το γνωρίζουν μόνο οι συμμορίες των κομμάτων και οι σκοτεινές στοές από όπου εκπορεύονται τα πολιτικά αποβράσματα.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ