Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΣΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η πράξη της αρπαγής της σωρού του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου από το τάφο του , είναι φρικιαστική και αποτρόπαιη .Μόνο μέσα από ένα σκοτεινό και τρισβάρβαρο συνειδησιακό βάθος θα μπορούσε να εκπηγάσει μια τέτοια βδελυρή και ανόσια πράξη .

Εάν οι δράστες του ανοσιουργήματος αυτού δεν είναι κοινοί εγκληματίες με ιδιοτελή κίνητρα αλλά υποκινούμενοι από πολιτικές δυνάμεις ντόπιες ή ξένες , τότε η πράξη αποτελεί μελετημένη ενέργεια ψυχολογικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες . Εισάγεται έτσι στη σκηνή του κυπριακού δράματος η τακτική της τρομοκρατίας ως μιας σκοτεινής δύναμης που έχει σκοπό να προσδιορίσει τις εξελίξεις μέσα από την παραγωγή και διαχείριση συναισθημάτων ανασφάλειας και τρόμου .

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αξιοκατάκριτο και καταδικαστέο από κάθε άνθρωπο και κάθε πολιτική δύναμη που πιστεύει πως η πορεία της πατρίδος μας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατική έκφραση όλων των απόψεων που αφορούν στη λύση του προβλήματος της εισβολής και κατοχής της πατρίδος μας .

Η βία δεν πρέπει να περάσει , από οπουδήποτε και αν προέρχεται .

Ε.ΔΗ.Κ.