Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η επίσκεψη Μπάιντεν στη Κύπρο

Η επίσκεψη Μπάιντεν στη Κύπρο αναδεικνύει σημειολογικά το έντονο κυριαρχικό ενδιαφέρον των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ένας δικός τους άνθρωπος , δεδομένου ότι έχει διακηρύξει την πολιτική υποταγής στο Αμερικανο-νατοικό στρατόπεδο αγνοώντας αν αυτό το στρατόπεδο ευθύνεται για τα δεινά της Κύπρου.

Εκείνο που ενδιαφέρει τους Αμερικανούς σε ένα ευρύτερο πλαίσιο γεωστρατηγικής είναι να αποτρέψουν κάθε παρουσία της Ρωσίας στη Κύπρο και επίσης να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη άντληση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και ενδεχομένως πετρελαίου από την κυπριακή ΑΟΖ.
Αυτές οι κατάλληλες συνθήκες περιλαμβάνουν την προώθηση μιας τουρκοσυνεταιριστικής λύσης στο κυπριακό , που όπως δηλώνει και ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα αφήνει όλους ικανοποιημένους εννοώντας και τους τούρκους που προφανώς θα έχουν ρόλο και λόγο μέσα από μια λύση ομοσπονδίας που θα καθορίζει και σφραγίζει με το μισοφέγγαρο της επιλογές της νέας ομόσπονδης κυπριακής δημοκρατίας.
Δυστυχώς η γραμμή της υποχώρησης θα κατέληγε κάποια στιγμή στην γραμμή Αναστασιάδη δηλαδή στην αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της τουρκίας στη Κύπρο που θα αποδοθούν μέσα από την τουρκοσυνεταιριστική λύση στα πλαίσια των ευρύτερων αμερικανο-νατοικών σχεδιασμών.
Βέβαια η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο την κυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο που επί τόσα έτη στήριζε την υποχώρηση , την προδοσία και τον ραγιαδισμό.
Η αντίσταση κατά την άποψη μου , θα προέλθει μέσα από ένα νέο λαϊκό υποκείμενο που θα διεκδικήσει διεθνή νομιμότητα και θα αναλάβει απελευθερωτική δράση.
Πρόκειται για την κοινότητα των ελευθέρων πολιτών της κυπριακής δημοκρατίας που θα αντισταθεί στις πλασματικές κοινότητες του κατακτητικού Ζυριχικού συντάγματος και στη προσπάθεια τους να επιβάλουν ένα διαιρετικό θρησκευτικό-ρατσιστικό μόρφωμα που θα νομιμοποιεί επιπρόσθετα την βία της τουρκικής εισβολής και θα εγκρίνει τους πολιτικούς της στόχους.
Πάνω σε αυτή τη γραμμή θα προστεθούν και πολλές άλλες διεκδικήσεις σε θέματα παιδείας , φορολογίας , τοπικής αυτοδιοίκησης , θρησκείας , πολιτισμού και λοιπά αν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα και επιβληθεί η τουρκοσυνεταιριστική θρησκευτικό-ρατσιστική λύση- διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας.

Λουκάς Σταύρου
Ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής
πρόεδρος ΕΔΗΚ