Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Για την φιλοτουρκική ανακοίνωση της ΕΔΟΝ

Η ΕΔΟΝ τάσσεται με ανακοίνωση της υπέρ του τουρκικού λαού “που αντιστέκεται στις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης Ερτογάν... προς όφελος της αστικής τάξης και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου”
Πολύ καλά τα λέει η ΕΔΟΝ , όμως που ήταν να φωνάξει όταν η κυβέρνηση του μειοδότη Δημήτρη Χριστόφια στήριζε τους τραπεζίτες και υπερχρέωνε το λαό;

Η αριστερή κυβέρνηση Χριστόφια που τύγχανε των χειροκροτημάτων και των αλαλαγμών συναίνεσης της ΕΔΟΝ , άφησε τη Κύπρο να συρθεί γονυπετής μπροστά στους ξένους τοκογλύφους ενώ κάλυψε το έγκλημα της ντόπιας τοκογλυφικής ολιγαρχίας την ώρα που μοίραζε επιταγές σε φίλους και υποτακτικούς .
Αυτοί είναι οι αγώνες της “κομμουνιστικής” κυπριακής αριστεράς που στη πορεία της έχει να δείξει μόνο συνεργασίες με τα “αφεντικά” της κοινωνίας τόσο κατά την διάρκεια της αποικιοκρατίας με κορυφαία την άρνηση της συμμετοχής στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα όσο και στη ρυπαρή και προδοτική μετά-αποικιοκρατία , συνεξουσιάζουσα με τους γραικύλους του Ζυριχικού κατεστημένου.
Οι κομουνιστές άλλων χωρών παλεύουν για τα δίκαια των πατρίδων τους , ενώ οι κύπριοι “κομμουνιστές” για τα συμφέροντα των αφεντικών και των εχθρών της πατρίδος , προτάσσοντας ένα ψευδεπίγραφο συνδικαλισμό που εγκλωβίζει λαϊκές εργατικές δυνάμεις.
Η θέση που το ΕΔΗΚ εξέφρασε απο τη πρώτη στιγμή είναι οτι οι τούρκοι είναι εχθροί μας σε οποιοδήποτε πολιτικο-ιδεολογικό σχήμα και αν ανήκουν. 

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ