Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το αίσχος της “επιστροφής της Αμμοχώστου”

Ο δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Γαλανός μετέφερε από τις συναντήσεις που είχε στην Αμερική το αυξημένο ενδιαφέρον των Αμερικανών για προετοιμασία του νέου κύκλου συνομιλιών και για υλοποίηση του σχεδίου επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με πολλαπλά ανταλλάγματα στους τούρκους κατακτητές.

Παράλληλη κίνηση χαρακτήρισε ο ίδιος ο δήμαρχος την υπόθεση επιστροφής της Αμμοχώστου στα πλαίσια του “προμαγειρέματος” της τελικής λύσης με απώτερο στόχο τον περιορισμό έως και την εκμηδένιση των “αντιδραστικών” τάσεων όπως τις αποκαλούν .
Η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα που αναβαθμίζουν το κατοχικό μόρφωμα είναι μια καθαρή προδοσία που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην συνομοσπονδία και συγκυριαρχία .
Το χαλί που θα βαδίσουν απάνω του οι προδότες έχει στρωθεί από την εποχή του ανοίγματος των οδοφραγμάτων που εγκαινίαζε την γραμμή της παράλληλης με τις συνομιλίες εμπράγματης υποχώρησης και εμπράγματης λύσης. Που σημαίνει πως θέλουν θα θέσουν εκβιαστικά τη προοπτική της λύσης μέσα από εμπράγματες αλλαγές δεδομένων.
Τι σημαίνει όμως η λεγόμενη επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ;
Θα δοθεί στην κυπριακή δημοκρατία και μάλιστα θα υπάρχει ελεύθερη διέλευση χωρίς την διαμεσολάβηση των οδοφραγμάτων του κατοχικού μορφώματος;
Η απάντηση είναι πως δεν θα δοθεί στην κυπριακή δημοκρατία αλλά θα όπως λένε οι ίδιοι οι σχεδιαστές της “επιστροφής” στους νόμιμους κατοίκους της υπό την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.
Οπότε λογικά θα έχουν πρόσβαση στη πόλη και οι κατοικούντες την κατεχόμενη Κύπρο και οι κάτοικοι της ελεύθερης επικράτειας.
Με λίγα λόγια θα έχουμε ένα είδος ουδέτερης ζώνης που τον κυρίαρχο ρόλο θα έχουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Σε αυτή την ουδέτερη ζώνη θα διεξαχθεί το πείραμα της “συνύπαρξης” που δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα διαρκέσει . “Ελληνοκύπριοι” τουρκοπροσκυνημένοι , “τουρκοκύπριοι” και τούρκοι έποικοι , εργάτες και επιχειρηματίες θα συναγελάζονται και εναγκαλίζονται και συνευρίσκονται στα νέα Σόδομα μαζί με εβραίους και εγγλέζους “επενδυτές”.
Και επειδή τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν ασφάλεια στην “νέα Αμμόχωστο” είναι λογικό να ανατεθεί αυτή η δουλειά είτε σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι είτε στις αγγλικές βάσεις .
Έτσι η περίκλειστη πόλη φάντασμα θα μετατραπεί σε πόλη πρότυπου αίσχους που με τον καιρό θα εξαπλώνεται σε όλη τη Κύπρο ως μια μολυσματική ασθένεια .
Η “επιστροφή της Αμμοχώστου” θα αναβαθμίσει αφενός το κατοχικό μόρφωμα και αφετέρου θα υποβαθμίσει την ηθική κατάσταση του κυπριακού ελληνισμού έως βδελυράς αποκτήνωσης .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ