Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Ιωάννης Κασουλίδης συνεχίζει την εθνική μειοδοσία

Από τις δηλώσεις Κασουλίδη μετά την συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν συμπεραίνουμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει τις δύο περιελισσόμενες γραμμές στον κεντρικό άξονα της μειοδοσίας .
Η μία γραμμή είναι αυτή των συνομιλιών για την δήθεν εξεύρεση τελικής λύσης και η άλλη είναι η γραμμή της εμπράγματης λύσης δηλαδή της “λύσης” που επιβάλλεται βήμα προς βήμα δημιουργώντας κάθε φορά νέα τετελεσμένα , νέα δεδομένα.

Στη γραμμή της εμπράγματης λύσης τίθεται εκ νέου το θέμα της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο κατεχομένων και Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και άνοιγμα κεφαλαίων που αφορούν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Εκ των συμφραζομένων δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα νομιμοποίησης του αεροδρομίου της Τύμπου αλλά και θέμα συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ.
Αν υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι των μειοδοτών τότε ανοίγει ο δρόμος προς ανατροπή του παρόντος διλήμματος ομοσπονδίας – συνομοσπονδίας και τίθεται ως νέο δίλημμα , πάνω στα νέα δεδομένα , το συνομοσπονδία ή διχοτόμηση.
Σε αυτή την περίπτωση οι προδότες θα παρουσιάσουν ως καλύτερη επιλογή την “επώδυνη λύση” της συνομοσπονδίας.
Προς αυτή τη πορεία όχι μόνο δεν υπάρχει λαϊκή αντίσταση αλλά τουναντίον λαϊκή συναίνεση . Ο κυπριακός λαός χειροκροτεί και απολαμβάνει τα στάδια της εμπράγματης λύσης από την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , στηρίζοντας μάλιστα οικονομικά το κατοχικό μόρφωμα , μέχρι το ξεπούλημα της πατρώας γης στους κατακτητές .
Λαός και ηγεσία από κοινού ξεπουλούν την πατρίδα στους κτηνοτούρκους κατακτητές.
Η θέση η δική μας και τώρα και πάντα ακόμα και αν τούτη η πατρίδα δεθεί από άκρη σε άκρη με κατοχικά συρματοπλέγματα , είναι και θα είναι :
ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ