Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η πατριδοκάπηλη σημειολογία του Νικόλα Παπαδόπουλου


Στην ανακοίνωση του Ν. Παπαδόπουλου περί διεκδίκησης της προεδρίας του μειοδοτικού ΔΗ.ΚΟ. (Παραπέμπουμε στην άρση της εμπολέμου καταστάσεως , στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων , στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα , στο διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων, στο κανονισμό της πράσινης γραμμής , στην 8η Ιουλίου όπου επανατέθηκε η γραμμή της Δ.Δ.Ο. ) κάνει αναφορά στο κυπριακό και στο θέμα της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου , θεωρώντας το ως ένα από τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση το ΔΗ.ΚΟ. .

Προσέξτε όμως πως θέτει το θέμα : “ Έχουμε την πρόταση για το άνοιγμα του Λιμανιού της Αμμοχώστου και υπάρχουν φήμες ότι το άνοιγμα του αεροδρομίου της Τύμβου έχει δοθεί ως «δέλεαρ». Ποια είναι η θέση του ΔΗΚΟ;”
Δηλαδή εκείνο που ενοχλεί τον κ. Παπαδόπουλο δεν είναι το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου και το απευθείας εμπόριο των κατεχομένων με την Ε.Ε και όλο τον κόσμο , πράγμα που θα ισοδυναμεί με εμπράγματη αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος , αλλά το “δέλεαρ” .
Συνεπώς θα χυθούν πολλοί κουβάδες πατριωτισμού δηλαδή πατριδοκαπηλίας προς αποτροπή του ανοίγματος του αεροδρομίου της Τύμβου ώστε να περάσει χωρίς τριγμούς η αποδοχή του απευθείας εμπορίου και της αναβάθμισης – αναγνώρισης του κατοχικού μορφώματος.
Με τον ίδιο τρόπο ενήργησαν οι μειοδότες του ΔΗ.ΚΟ και το 2004. Αφού αναίσχυντα αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν να τεθεί σε δημοψήφισμα μειώνοντας την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας δυνάμει της οποίας μπορούσε να απορριφθεί ευθύς εξ αρχής το εν λόγω σχέδιο , εμφανίσθηκαν στη συνέχεια ως πατριώτες υπερασπιστές του ΟΧΙ και ταυτόχρονα άφησαν να γίνει ένα διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων , που ως πράξη εσχάτης προδοσίας επικύρωνε την βαθύτερη ουσία του σχεδίου Ανάν που ήταν ο διαχωρισμός του εκλογικού σώματος σε δύο λαούς , δύο εκλογικά σώματα , δύο πολιτειακά μορφώματα.
Βέβαια η στάση του Καρογιάν δεν διαφέρει από αυτή του Παπαδόπουλου αν κρίνουμε από την βουβαμάρα που προτάσσει επί του θέματος.
Το ΔΗ.ΚΟ είτε με Καρογιάν είτε με Παπαδόπουλο , την ίδια μειοδοτική πορεία θα συνεχίσει.
Μέχρι που να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και η φοβερή Νέμεσις να βαδίσει πάνω από τα θραύσματα των οικοσήμων τους.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ