Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Οι τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας εκφράζοντας την αντίθεση τους στην στρατηγική των δύο κρατών που προωθεί η Άγκυρα δια του εγκάθετου της Έρογλου. Στην ουσία οι τουρκοκύπριοι καταγγέλλουν την στρατηγική των δύο κρατών κρίνοντας την εκ του αποτελέσματος της , δηλαδή της  μη αναγνώρισης της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου» την οποία υπεστήριξαν από της ανακηρύξεως της .
Η στρατηγική των δύο κρατών που καταγγέλλουν οι τουρκοκύπριοι απέτυχε και η καταγγελία της αποτελεί πράξη αναγνώρισης της αποτυχίας της . Έτσι οι τουρκοκύπριοι αναδιπλώνονται στο στόχο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που ήταν εξ αρχής ο πολιτικός στόχος της τουρκικής εισβολής .
Ο πολιτικός στόχος της εισβολής έγινε αποδεκτός και από την δική μας  ηγεσία με την προδοτική συμφωνία «κορυφής» Μακαρίου-Ντενκτάς το 1977. Πάνω σε αυτή τη προδοσία στηρίχθηκε η πολιτική της υποχώρησης που φτάνει στην εξ ίσου προδοτική  κατάθεση του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα  και ολισθαίνει στις τωρινές υπερπροσφορές Χριστόφια.
Το ΟΧΙ του 2004 τους χάλασε εν μέρει τα σχέδια , αν και επέβαλε τα δύο εκλογικά σώματα , το διπλό δημοψήφισμα και τη συμμετοχή των εποίκων σε αυτό .Τέθηκαν έτσι οι βάσεις επιβολής της διζωνικής στη προοπτική μιας «βελτίωσης» του σχεδίου Ανάν. Πάνω σε αυτή τη προοπτική που άνοιξε το προδοτικό διπλό  δημοψήφισμα του 2004,  βλέπουμε σήμερα τουρκοκύπριους και τουρκοπροσκυνημένους να άδουν σε κοινή χορωδία υπό τη διεύθυνση των άγγλων εμπνευστών του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης .
Ο μοναδικός τρόπος αντίστασης σε αυτή την δραματική εξέλιξη  είναι η υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και αυτής ταύτης της κυπριακής δημοκρατίας της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει το κατεχόμενο τμήμα της, ως κατεχόμενη επικράτεια της.
Σε αντίθεση με τις αρχές της δημοκρατίας ,η βία των τούρκων και των άγγλων δεν μπορεί να παράξει δίκαιο. Η δε αποδοχή των όρων και σχεδίων των κατακτητών από τη δική μας πλευρά δεν μπορεί να έχει καμία νομιμότητα. Η υποταγή στη βία είναι ραγιαδισμός και προδοσία εναντίον της οποίας ο ελεύθερος λαός δικαιούται να αντισταθεί με κάθε τρόπο.
Κατακτητές και προσκυνημένοι δεν έχουν θέση σε μιαν ελεύθερη πατρίδα , σε ένα ελεύθερο λαό.
Αίσχος στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ