Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ο σκοπός της απελευθέρωσης της Κύπρου από Τούρκους και Άγγλους κατακτητές δεν μπορεί να επιτευχθεί με αποσπασματικές κινήσεις, βεγγαλικά και κενά εθνικοφρονίστικα συνθήματα.

Ο σκοπός της απελευθέρωσης θα επιτευχθεί μέσα από μία ολοκληρωμένη στρατηγική που θα τεθεί μέσα από τη ρήξη με το πολιτικό κατεστημένο και την πολιτική του ενδοτισμού και του ραγιαδισμού που αυτό εκφράζει.

Τούτο προϋποθέτει την ύπαρξη ενός πολιτικού κόμματος που θα ενεργοποιήσει τις δυνάμεις της κοινωνίας ενάντια στην υποχώρηση, που θα εντάξει στις δομές του αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις της ανατροπής και της απελευθερωτικής προοπτικής. Τούτο σημαίνει πως το κόμμα πρέπει να είναι δημοκρατικό, κοινωνικό και με ατσάλινη ιδεολογία και συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα πάνω στα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Αυτό τον αγώνα δεν θα τον πραγματοποιήσουν, και τούτο αποδείχτηκε ιστορικά, εθνικοφρονίστικες, ακροδεξιές και παπαδίστικες οργανώσεις με τα εγκάθετα ανδρείκελα τους και τις σκοτεινές διασυνδέσεις τους.

Αλλά μόνο ένα κόμμα εθνικιστικό και κοινωνικό όπως είναι το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα που η ιδεολογία του και η πολιτική του δεν απορρέει από νεφελώματα και φανφαρονισμούς αλλά εδράζεται πάνω στην υπεράσπιση του ΨΩΜΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Ο στρατός της απελευθέρωσης δε θα είναι οι εξαθλιωμένες μάζες από τη ληστρική επίθεση της ολιγαρχίας του πλούτου. Αλλά ένας λαός που θα διαφεντεύει την εργασία του.

Η δική μας πατρίδα που θέλουμε να απελευθερώσουμε δεν θα είναι το τσιφλίκι της πλουτοκρατίας, της κομματοκρατίας, της διαφθοράς και της ξενοκρατίας. Αλλά η ιερή γη που απάνω της ένας ελεύθερος λαός θα ορθώνει τα αετώματα του πολιτισμού του μέσα από θεσμούς που ο ίδιος ορίζει και διαμορφώνει.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ