Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αναφορά Βελκουλέσκου

Η αναφορά της Βελκουλέσκου εξηγεί στον κυπριακό λαό πως η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται στα χέρια των δανειστών της τρόικα και πως το τέλος αυτής της ετερονομίας δεν φαίνεται ορατό στο εγγύς και απώτερο μέλλον.
Κανένα λόγο δεν κάνει η αναφορά Βελκουλέσκου σε ενίσχυση της παραγωγής και των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων. Τουναντίον επισημαίνει πως δεν μπορεί να ελεγχθεί η αυξανόμενη ανεργία και η καταβύθιση του λαού στη φτώχεια , μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο ληστρικό τραπεζικό σύστημα και να αποφασιστεί από την τοκογλυφική ολιγαρχία ποίοι τομείς της οικονομίας θα αξιοποιηθούν και ποιοι θα καταβαραθρωθούν ως μη εμπίπτοντες στο τραπεζικό όφελος.

Επιβεβαίωσε επίσης πως η διαδικασία της αποκρατικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών , δηλαδή της μεταβίβασης της κυριότητος τους από το κομματικό-κρατικό ληστρικό σύστημα στην ιδιωτική διαχείριση , σκοπό έχει να αποδώσει μέχρι το 2018 γύρω στα 1,4 δις τα οποία θα δοθούν στους τοκογλύφους δανειστές και δυνάστες .
Το τελικό συμπέρασμα είναι πως η οικονομική πορεία της Κύπρου αλυσοδέθηκε πίσω από το άρμα του διεθνούς και ντόπιου χρηνατοπιστωτικού καπιταλισμού και πως για να υπάρξει επιστροφή στην εθνική οικονομική αυτονομία χρειάζεται αγώνας κατά του συστήματος και των πολιτικών οχυρών του.
Αν ο λαός ελπίζει πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες μέσα από το ίδιο το σύστημα , σύμφωνα με τις υποσχέσεις των ηγετών του , τότε καταδικάζει τον εαυτό του να ζήσει την περιπέτεια της φτώχειας , της εξαθλίωσης , των αυτοκτονιών , της ταπείνωσης και της δουλείας.
Δική του είναι η επιλογή αφού κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ότι δεν βλέπει το δρόμο που του δείχνει ο επαναστατικός εθνικοκοινωνισμός. 
Έξω η τρόικα 
Επιστροφή στην εθνική οικονομική αυτονομία.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ