Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΟΗΕ και Ε.Ε. απωθούν την πρόταση για “άνοιγμα” της Αμμοχώστου


Αναφορικά με την “πρόταση για την Αμμόχωστο” κατά δήλωση του κ.Μαυρογιάννη δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από τον ΟΗΕ και από την Ε.Ε.
Ως γνωστό η πρόταση κάνει λόγο για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό την διοίκηση του ΟΗΕ και συνδημιουργία με τους τούρκους κατακτητές , ενώ θα δοθεί το δικαίωμα στο κατοχικό μόρφωμα του αμέσου εμπορίου με την Ε.Ε , μέσω του λιμανιού της Αμμοχώστου , γεγονός που θα αναγνωρίζει εμπράγματα το ψευδοκράτος. ( μάθε περισσότερα από την ομιλία Λουκά Σταύρου“ Όχι στην αναγνώριση του ψευδοκράτουςμε το άνοιγμα της Αμμοχώστου” )

Φαίνεται όμως πως τόσο η Ευρωπαϊκή 'Ένωση όσο και τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν ότι η εν λόγω κίνηση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα διότι στην ουσία θα ανοίξει τις πύλες για την είσοδο της Τουρκίας και των τουρκικών τραπεζών στη Κύπρο , γεγονός που θα ανατρέψει την γεωπολιτική κατάσταση στη περιοχή.
Οι ξένοι ίσως να βλέπουν πως η κίνηση για το άνοιγμα της Αμμοχώστου θα εγκαθιδρύσει ένα καθαρά τουρκικό κρατίδιο στην Κύπρο που πολλοί δεν θα το ήθελαν.
Μέχρι στιγμής , οι ξένοι βάζουν φραγμό στη τουρκοπροσκυνημένη πολιτική Αναστασιάδη , ενώ απουσιάζει κάθε μορφή μαζικής αντίστασης στο εσωτερικό . Οι ξένοι βλέπουν ξεκάθαρα τα πράγματα γιατί δεν έχουν δεμένα τα μάτια όπως ο κυπριακός κομματοκρατούμενος όχλος των ραγιάδων.
Η επιθυμία των ραγιάδων και των ηγετών τους , θρησκευτικών και πολιτικών να μετατραπούν από “ελληνοκύπριοι” σε τουρκοχριστιανοί στα πλαίσια της μετατροπής της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο είναι τόσο ισχυρή και ακατάσχετη που μένουν ενώπιον της εμβρόντητοι και οι ξένοι.
Όμως για εμάς τους Έλληνες που δεν αποδεχόμαστε τον αισχρό Ζυριχικό ορισμό του “ελληνοκύπριου” θα αντηχεί στις καρδιές μας πάντοτε ο φοβερός λόγος του Τεύκρου , του ιδρυτή της Σαλαμίνας , σε στίχους του Ευριπίδη , “Κύπρον ου μ' εθέσπισεν οικείν Απόλλων” και εξ αυτού του πνευματικού βάθους θα υψώνεται η αντίσταση μας στους κατακτητές και τους προδότες.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ