Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Νεκρή πατρίδα η Κύπρος υπό την κυβέρνηση Αναστασιάδη


Η θέση του ΕΔΗΚ για αλλαγή γεωστρατηγικών επιλογών που θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση του ρωσικού παράγοντα είχε ανακοινωθεί προ των προεδρικών εκλογών.
Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που θέσαμε το ζήτημα της αλλαγής πορείας αναφορικά με την επιλογή των συμμάχων μας και την εθνική στρατηγική στο εθνικό θέμα και την οικονομία.
Αυτή τη περίοδο η Ρωσία ζητά από την κυπριακή κυβέρνηση να της ενοικιασθεί το αεροδρόμιο Ανδρέας Παπανδρέου στη Πάφο και κάποιος χώρος για ελλιμενισμό του πολεμικού της στόλου παρά τις αντιδράσεις των Αμερικανών και των Ισραηλινών.
Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η απάντηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη .
Να σημειώσουμε πως η συνεργασία με την Ρωσία δεν μπορεί να γίνει με ένα σκεπτικό στήριξης των τραπεζιτών αλλά υπό το πρίσμα της εμπέδωσης μιας ΝΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που θα θέτει ως στόχο την ενδυνάμωση του ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ εξοπλισμού της εθνικής φρουράς με στόχο τον σχεδιασμό του απελευθερωτικού πολέμου και την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη.
Αυτούς τους στόχους δεν βλέπουμε να τους οραματίζεται η μειοδοτική κυβέρνηση Αναστασιάδη αν κρίνουμε από τις κινήσεις στο κυπριακό ( πρόταση άμεσου εμπορίου κατεχομένων-Ε.Ε με αντάλλαγμα το άνοιγμα της Αμμοχώστου και παράδοση του οικονομικού σχεδιασμού στην τρόικα)
Να τονίσουμε επίσης την απαράδεκτη σιγή της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην κατάληψη μεγάλου μέρους της νεκρής ζώνης από τις κατοχικές δυνάμεις . Η στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη μετατρέπει ολόκληρη την επικράτεια μας σε αφύλακτη νεκρή ζώνη και νεκρή πατρίδα.
Η Κύπρος θα μπορούσε να αξιοποιήσει την παρουσία της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο για ριζική αλλαγή πορείας , όμως το πολιτικό κατεστημένο φαίνεται να είναι δέσμιο της ολιγαρχίας του πλούτου που είναι συνδεδεμένα τα συμφέροντα της με τους εγγλέζους και τους αμερικανοσιωνιστές.
Τούτο σημαίνει πως η απελευθέρωση της πατρίδος θα μείνει ένα απραγματοποίητο όραμα αν δεν πολεμηθούν τα οικονομικά θεμέλια του ενδοτικού πολιτικού κατεστημένου , δηλαδή η τραπεζοκρατία και η εκκλησιαστικο-ιδιωτική ολιγαρχία του πλούτου .
Ο εθνικός αγώνας για απελευθέρωση είναι αλληλένδετος με τον κοινωνικό αγώνα και την ανάδειξη των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Αγώνας εθνικοκοινωνικός , ενάντια στη πλουτοκρατία και στο πολιτικό σύστημα που την στηρίζει από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.
Η νέα ιδεολογία του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού θα απελευθερώσει την πατρίδα από τα πολύπλοκα δεσμά  της.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.