Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα τάσσεται εναντίον των συνομιλιών με τους κατακτητές της γης μας.
  • Διότι οι συνομιλίες αποτελούν προπέτασμα καπνού για να αποκρύψουν τις εμπράγματες υποχωρήσεις που αναβαθμίζουν μεθοδικά το κατοχικό μόρφωμα. ( από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων μέχρι την πρόταση για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ) .
  • Διότι οι συνομιλίες αποτελούν συνέχεια της προδοτικής γραμμής Μακαρίου που μέσα από την λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977 αναγνώρισε τα νέα δεδομένα της εισβολής και αποδέχθηκε την δημιουργία συνθηκών οικονομικής βιωσιμότητας του κατοχικού μορφώματος για την οποία εργάσθηκαν οι επίγονοι του ενδοτικού Ζυριχικού κατεστημένου.
  • Διότι οι συνομιλίες τείνουν να μετεξελίξουν το πρώτο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που μας επεβλήθη από τους άγγλους με την συναίνεση των μειοδοτών Μακαρίου – Καραμανλή , σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που θα λαμβάνει υπόψιν τα δεδομένα που δημιούργησε η βία και η αδικία της εισβολής.
  • Διότι οι συνομιλίες στερούν από τον κυπριακό λαό το δικαίωμα της άμεσης άσκησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης που σημαίνει την κατάργηση του Ζυριχικού συντάγματος και την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας.
  • Διότι οι συνομιλίες τείνουν να παράξουν “δίκαιο” μέσα από την πρωτογενή αδικία της εισβολής και των αποτελεσμάτων της.
  • Διότι οι συνομιλίες καταργούν κάθε έννοια πραγματικής δημοκρατίας ως συνθήκης ισονομίας μεταξύ των πολιτών και δυνατότητας λαϊκής εξουσίας.
  • Διότι οι συνομιλίες εμβάλλουν στη ψυχή του λαού τον ραγιαδισμό και αποκλείοντας εκ προοιμίου τον απελευθερωτικό αγώνα ανοίγουν τη προοπτική της υποδούλωσης και της τελικής εκδίωξης του ελληνισμού από τη γη των πατέρων του.
  • Διότι οι συνομιλίες ως πράξη παρατεταμένου ενδοτισμού προσβάλλουν τον ελληνισμό , τον χαρακτήρα και την ιστορία του.
  • Διότι οι συνομιλίες θέτουν υπό αμφισβήτηση της ελληνικότητα της Κύπρου.
  • Διότι οι συνομιλίες εγκαθιδρύουν μια αντεθνική μειοδοτική και αντι-απελευθερωτική εξουσία στη πατρίδα μας που με τις επιλογές της ενισχύει την παράταση και εδραίωση της κατοχής.

Να σταματήσουν οι συνομιλίες και να τεθεί το εθνικό μας πρόβλημα στη βάση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ που εδράζεται στη αυτοδιάθεση , την πραγματική δημοκρατία και την ένοπλη σύγκρουση με τους κατακτητές . 

οι δύο όψεις του φυλλαδίου που διανέμεται στο λαό :







Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ