Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μνημόνιο και ταξική σκλαβιά φέρνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη


Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη για να μειώσει τις ανάγκες του συστήματος κρατισμού και τραπεζοκρατίας ώστε να “χρειαστούν” λιγότερα δις μνημονιακού δανείου  από την τρόικα , απισχναίνει στο έπακρο τα διαθέσιμα κεφάλαια που δυνητικά θα πήγαιναν στη παραγωγή αφού τα απορρόφησαν τα κρατικά ομόλογα .
Το γεγονός αυτό , εκτός του ότι ενισχύει την ταξική αφαίμαξη της παραγωγικής βάσης , δημιουργεί συνθήκες πλήρους κατάρρευσης της , που θα συνοδευτούν και με σκληρά φορολογικά μέτρα.
Τελικά η απειλή για κούρεμα των καταθέσεων ήταν ένα κόλπο των έμπειρων τεχνοκρατών του ληστρικού τραπεζικού συστήματος για να επιτευχθεί η μετατόπιση καταθετικών κεφαλαίων προς εσωτερικό δανεισμό του κράτους – τέρατος και για να γίνουν αποδεκτά τα σκληρά μέτρα φορολόγησης και ιδιωτικοποίησης που απαιτούσε η τρόικα.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη μεθόδευσε αυτό το ταξικό σκάνδαλο εις βάρος της παραγωγικής βάσης κατ' επανάλειψη της ληστείας του χρηματηστηρίου.
Μια νέα σκλαβιά σκεπάζει τη πατρίδα που θα έχει τις συνέπειες της και στο εθνικό θέμα αμέσως μετά την υπογραφή του επάρατου μνημονίου.
Εμπρός λαέ κτύπα τις καμπάνες να υποδεχθείς τη νέα σκλαβιά όπως έκανες και με τις συνθήκες της Ζυρίχης και πλήρωσες με πόνο και με κατοχή της πατρίδος την αποδοχή της προδοσίας του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.