Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΠΑΝΈΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΌΙΚΑ : Έρχονται μέρες ευτυχίας στη Κύπρο



Η νέα κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει το θέμα του μνημονίου σύμφωνα με την εντολή του λαού.
Η τρόικα επανέρχεται στη Κύπρο για να συζητήσει τις λεπτομέρειες που θα αφορούν εμπράγματες εγγυήσεις ( όπως τα χρέη των πολιτών προς τις τοξικές τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν , τον εθνικό πλούτο της ΑΟΖ , την εκμετάλλευση των λιμανιών μας , των δρόμων , των δασών , των υδάτων , των ημικρατικών οργανισμών και άλλων ) .

Ενδέχεται ακόμα να γίνει και κούρεμα των καταθέσεων το οποίο βέβαια σύμφωνα με τον νόμο θα εγγυηθεί το κράτος . Οπότε το κούρεμα που θα γίνει στις πραγματικές ή εικονικές καταθέσεις , θα φορτωθεί στο σύνολο του λαού.
Η λαϊκή συναίνεση στο μνημόνιο έχει πολλά ριζώματα στη συνείδηση του λαού , ο κυρίαρχος όμως λόγος είναι η διατήρηση του συστήματος ως έχει και η επιστροφή στον απολεσθέντα παράδεισο του κρατισμού , των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων , του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού , του ληστρικού ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος , της ευρωζώνης , της κοινωνικής ανισότητας που ποτέ δεν έγινε κατανοητή από το κυπριακό λαό.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές αντίθετα από τους λεγόμενους εθνικιστές της ακροδεξιάς , είπαμε όχι στο μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα καταθέσαμε προτάσεις κατάρρευσης του συστήματος στο σύνολο του.
Το οικονομικό-κοινωνικό ζήτημα του έθνους δεν λύνεται μέσα από το παρών σύστημα αλλά κόντρα σε αυτό μέσα από μια ριζική πολιτειακή εθνικοκοινωνική αναθέσμιση . Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί με τον συστημικό εθνικισμό ( ακροδεξιά) τύπου Χρυσής Αυγής και των ανατυπώσεων της .
Εμείς λέμε :
Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Κρατική τράπεζα που θα στηρίξει άμεσα την παραγωγή και κατεδάφιση του νομικού πλαισίου που στηρίζει το ληστρικό ιδιωτικό τραπεζικό κατεστημένο.
Συρρίκνωση του κράτους επιχειρηματία και της γραφειοκρατίας ως και κοινωνικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών μέσα από ένα ελεγχόμενο από το κράτος εθνικό χρηματιστήριο ονομαστικών μετοχών.
Κατάργηση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και πέρασμα της εξουσίας στις παραγωγικές ενώσεις και στις τοπικές κοινότητες στη βάση της λαϊκής συνέλευσης με πυραμιδωτή ανακλητή αντιπροσώπευση. Η εξουσία στο λαό και όχι στους ολίγους κομματάρχες ή δικτάτορες που θα παριστάνουν τους εκλεκτούς .
Κτύπημα της κοινωνικής ανισότητας με μέτρα κατά της συσσώρευσης πλούτου και εξουσίας σε λίγα χέρια καθώς και επιβολή ίσων δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Πάνω σε αυτές τις κεντρικές κατευθύνσεις στηρίξαμε και σωρεία άλλων προτάσεων.
Το όραμα μιας εθνικοκοινωνικής πολιτείας κατατέθηκε , έστω ακροθιγώς, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της πατρίδος μας.
Το στήριξαν 213 γενναίοι Έλληνες. Αυτό είναι μια αρχή για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας , μη αποβλέποντες σε εφήμερες νίκες μέσα από υποχωρήσεις και συμβιβασμούς με το σύστημα.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ