Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Με δάνεια ξεκινά την θητεία του ο νέος πρόεδρος

Η προεδρία τουΝίκου Αναστασιάδη αρχίζει με δάνεια που θα φορτωθούν στη πλάτη αυτών που τον ψήφισαν αλλά και των άλλων που δεν είχαν να προτάξουν μια πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση.
Το ερώτημα είναι που θα βρει λεφτά ο νέος πρόεδρος για να καλύψει τα ελλείμματα και το τετραετές ομόλογο 1.4 δις που λήγει τον Ιούνιο.
Δεδομένου ότι οι διεθνείς αγορές είναι κλειστές , φαίνεται πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί στα ταμεία διαφόρων οργανισμών και τις ντόπιες τράπεζες . Με ποια ανταλλάγματα άραγε;

Με λίγα λόγια , το πάρε – δώσε μεταξύ πολιτικής αρχής και τραπεζιτών συνεχίζεται.
Κανένας λόγος δεν έγινε για μειώσεις μισθών των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων , για ριζική αντιμετώπιση των ημικρατικών , για αναζήτηση ευθυνών από τους τραπεζίτες.
Το βέβαιο είναι πως βήμα προς βήμα μπαίνουμε στο σκοτεινό τούνελ με ιαχές νικητήριες και παφλάζον ανέμισμα των πλαστικών σημαιών.
Το θέμα της αίτησης ένταξης στο συνεταιρισμό για την ειρήνη είναι μια ντουφεκιά στο γάμο του καραγκιόζη. Σε τίποτα δεν θα ωφελήσει την δεινή κατάσταση της πατρίδος . Απαιτούνται ισχυρότερες συμμαχίες και όχι αερολογίες .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ