Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Η ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Το σύστημα του τοκογλυφικού καπιταλισμού κάνει ένα γιγάντιο αγώνα και ξοδεύει τεράστια κεφάλαια, προκειμένου να επιβάλει τον δικό του τρόπο σκέψης , περιγραφής και ανάλυσης των πραγμάτων. Εκεί που το πετυχαίνει , εξουδετερώνει κάθε δυνατότητα αντίστασης στα σχέδια του.
Το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα κατόρθωσε να σκάψει τη συνείδηση μας και να τσιμεντώσει εντός της τα θεμέλια του, πείθοντας μας πως η ύπαρξη αυτού του συστήματος είναι αδιαχώριστη με την ύπαρξη της κοινωνίας , πως δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς την ολιγαρχία των τοκογλύφων που ξεσκίζουν τις σάρκες μας με ατσάλινα δόντια.
Κανείς δεν τολμά να θέσει το ερώτημα από πού προήλθε αυτός ο θεσμός, πως και υπό ποίων νομιμοποιήθηκε στη κοινωνία μας, τι και ποιους εξυπηρετεί.
Αντίθετα , όσο αρχίζουμε να θέτουμε τέτοια ερωτήματα , αρχίζουμε να «από-ιεροποιούμε» το σύστημα , να σκίζουμε τις μάσκες του στυγερού ιερατείου των τοκογλύφων , να αμφισβητούμε την νομιμότητα του , να διεκδικούμε την αυτονόμηση της κοινωνίας και της οικονομίας της .
Το ζήτημα είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά από αυτά που μας διδάσκουν , από τον τρόπο σκέψης και αξιολόγησης που μας επιβάλλουν. Να αρχίσουμε να θέτουμε τα συμβάντα υπό το πρίσμα του δικού μας συστήματος αξιολόγησης. Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησης . Από το σημείο αυτό μπαίνουμε στο χώρο της ιδεολογίας ως ενός τρόπου αξιολογήσεως που δομεί ένα σύνολο αξιών και σκοπών ικανών να παράξουν πολιτική δράση. Χωρίς ιδεολογία και ιδεολογικοπολιτική δράση , το παρόν σύστημα της τυραννίας δεν κτυπιέται στη ρίζα του . Χωρίς ολοκληρωτική ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση η εναντίωση με το σύστημα είναι ψεύτικη, ρηχή , επιπόλαιη που στο τέλος ενσωματώνεται στο σύστημα και το ενδυναμώνει.
Το έργο της ιδεολογίας είναι να κτυπά κατευθείαν στη συνείδηση της κοινωνίας , να γκρεμίζει τα αξιακά βάθρα του συστήματος της τυραννίας , να αποκαλύπτει την αποκρουστική όψη των εκπροσώπων της και ταυτόχρονα να κτίζει τον νέο κόσμο των δικών μας αξιών , τον κόσμο της εθνικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ιδεολογική επίθεση κατά των αξιών του συστήματος του τοκογλυφικού καπιταλισμού, στο άρμα του οποίου επιβαίνουν οι διάφοροι τυραννίκοι , ομόθρονοι και ομοτράπεζοι των τοκογλύφων , προετοιμάζει την μεγάλη λαϊκή επίθεση που θα πέσει σαν ατσάλινη θύελλα στα στέμματα της τυραννίας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ