Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΕΞΙΑ


Έλληνα της Κύπρου ,η ευρύτερη δεξιά (δεξιά, κεντροδεξιά, ακροδεξιά) στηρίζει την επικοινωνιακή της πολιτική στην εικόνα .Η ουσία της πολιτικής της είναι άλλη υπόθεση από την εικόνα που προβάλλει.
Ο εικόνα έχει μια εθνικοφρονίστικη χροιά σε αντίθεση με την ουσία της πολιτικής της που είναι αντεθνική , πλουτοκρατική , αντιδραστική και αντιπροοδευτική και βαθύτατα εξουσιαστική πάνω στην ανθρώπινη φύση και τη κοινωνία.
Η ευρύτερη δεξιά βγαίνει στη σκηνή , με τυμπανοκρουσίες , με στομφώδεις λόγους και εύηχα συνθήματα , με ακατανόητες ορολογίες , με ελληνικές σημαίες και ηρωολατρευτικούς θεατρινισμούς και συ έλληνα που αγαπάς την σημαία σου και την Ελλάδα , θαμπώνεσαι από το εθνικοφρονίστικο «ήχος και φως» και αφήνεις τη κρίση σου ανενεργή. Με αυτό τον τρόπο σε έκαναν να αποδεχθείς όλες τις εθνικές προδοσίες , από την Ζυρίχη μέχρι την επιβολή του σχεδίου Ανάν σε δημοψήφισμα αλλά και να αποδεχθείς όλες τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες . Ξεπούλησαν  τη πατρίδα σου και άρπαξαν  το ψωμί σου και σου έδωσαν για αντάλλαγμα μια πλαστική σημαία να τη κουνάς στα μνημόσυνα και στις φιέστες των πολιτικών εκμαυλιστών σου.
Με τον ίδιο τρόπο που σε εξουσίαζαν έως τώρα, θα σε σύρουν στην αποδοχή των αντεθνικών τους σχεδίων για τη Κύπρο μας και ταυτόχρονα θα σε αναγκάσουν να αποδεχτείς την συρρίκνωση των εργασιακών σου κατακτήσεων και των κοινωνικών σου δικαιωμάτων. Και εσύ δεν θα δεχτείς ποτέ , μέσα στη συγχυσμένη εθνικοφρονίστικη συνείδηση σου, πως πίσω από όλες αυτές τις υποχωρήσεις εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της τραπεζοκρατίας , της πλουτοκρατίας και της εκκλησίας.
Για μας τους εθνικοδημοκράτες η ευρύτερη δεξιά δεν διαφέρει σε τίποτα από την αντιλαϊκή και αντεθνική διεθνιστική και μαρξιστική αριστερά με τις κεντρώες σοσιαλδημοκρατικές αποκλίσεις της.
Ουσία της αντίστασης μας είναι να ξαναδώσουμε στο λαό την εθνική του συνείδηση σε συνάρτηση με το λαϊκό αυτεξούσιο . Να ορθώσουμε ένα καινούριο κράτος μέσα από θεσμούς που θα διασφαλίζουν την κοινωνική ανακύκληση του πλούτου που παράγεται από την εργασία του λαού . Να κτίσουμε ένα πολίτευμα που να εκφράζει και πραγματώνει τη λαϊκή βούληση , τις παραγωγικές ενώσεις του λαού .
Εθνικισμός , κοινωνισμός και δημοκρατία αν συνταιριαστούν αρμονικά θα ξαναδώσουν στον ελληνισμό την μεγαλειώδη ιστορική του δύναμη .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ