Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών της βουλής και στέλεχος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε ομιλία του στο συνέδριο των αποδήμων Κυπρίων ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις της Δεξιάς αναφορικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου . Στην εκτίμηση της καταστάσεως που έκανε ο κ. Αβέρωφ επεσήμανε μάλιστα ότι «υπάρχουν συνέργιες, υπάρχουν νέα δεδομένα, υπάρχει μία διαφοροποίηση που οφείλουμε χωρίς δογματισμούς να αξιοποιήσουμε ..» Αυτά τα νέα δεδομένα εντόπισε στην πρόσδεση της Τουρκίας με τον άξονα του διαβόλου όπως είπε εμφαντικά . Το γεγονός αυτό κατά τον κ. Αβέρωφ πρέπει να μας φέρει κοντύτερα στην αξιοποίηση του Αμερικανικού και αγγλικού παράγοντα .Με λίγα λόγια ο κ. Αβέρωφ και το κόμμα που αντιπροσωπεύει μας καλεί να παραμείνουμε προσδεδεμένοι με τον αγγλοσιωνιστικό γεωπολιτικό άξονα και να περιμένουμε ελέω αυτού να οδηγηθούμε σε λύση . Να ξεχάσουμε ότι για τα παθήματα της πατρίδος μας την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο αγγλοσιωνιστικός άξονας και η συνεργασία του με την Τουρκία και φερόμενοι ως σώφρονες ραγιάδες να εξακολουθήσουμε την αγγλόδουλη πολιτική μας την οποία εγκαινιάσαμε πριν την ανακήρυξη της κυπριακής δημοκρατίας .Καμία αναφορά δεν έκανε ο κ. Αβέρωφ στο νέο γεωπολιτικό άξονα που αντιπροσωπεύει η Ευρώπη και που τέθηκε σε ισχύ με την ένταξη μας στην Ε.Ε.
Η δεξιά εξακολουθεί να υπηρετεί στους αγγλοσιωνιστές αφέντες της και να υποσκάπτει την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου .
Ίσως βέβαια με την συνεργασία μας με τον αγγλοσιωνιστικό άξονα είναι δυνατό να εξευρεθεί μια λύση του κυπριακού , λύση όμως διάλυσης και υποταγής χειρότερη εκείνης του σχεδίου Ανάν. Πηγαίνοντας κόντρα σε αυτό τον άξονα , υπό την στήριξη του γαλλογερμανικού κυρίως άξονα , εμβολίζοντας την κατοχική παρουσία της Αγγλίας στο νησί και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας πάνω στο αδιάσειστο κρηπίδωμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου θα ανοίξουμε το δρόμο προς την απελευθέρωση από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές .Δυστυχώς όμως τα οικονομικά κυρίως συμφέροντα που υπεραμύνεται η δεξιά και συγκεκριμένα ο ΔΗ.ΣΥ δεν επιτρέπουν καμία πολιτική διαφοροποίηση. Εμείς οι εθνικοδημοκράτες – εθνικοκοινωνιστές τασσόμαστε αντίθετοι στη δεξιά και στις ακροδεξιές εκφάνσεις της , εμμένοντες στη θέση της εμβάθυνσης και διεύρυνσης των σχέσεων ελληνισμού και ευρωπαϊσμού .Μάσα από αυτή τη προοπτική  είμαστε βέβαιοι πως θα αναδειχθεί μια μέρα ο πνευματικός ηγεμονικός ρόλος του ελληνισμού δια της αξιοποίησης του γεωστρατηγικού χώρου που κατέχει η Ελλάδα και η Κύπρος . Κάτω από τα λάβαρα αυτής της Μεγάλης ιδέας του νέου ελληνισμού η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα τίθεται ως γεωπολιτική προϋπόθεση της νέας μεγάλης ελληνικής ηγεμονίας .
Κατά συνέπεια οι προτάσεις του κ Αβέρωφ είναι για τα σκουπίδια . Το έθνος θα ανακτήσει το μεγαλείο του μέσα από αγώνες και οράματα μεγάλα και όχι μέσα από χαμέρπειες και συμβιβασμούς .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ