Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση προς ΜΜΕ για τον Πατακό

Σχόλιο για την προβοκατόρικη είδηση περί επισκέψεως του κ. Πατακού στο μνημόσυνο του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα – Διγενή

Η είδηση ότι κάποιοι ζήτησαν από τον Πατακό, το γνωστό στέλεχος της χούντας , να παρευρεθεί στο μνημόσυνο του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή που θα τελεστεί την Κυριακή 24-1-2010, στο ναό του Αγίου Νικολάου και στο χώρο του κρησφύγετου στη Λεμεσό , αποδεικνύεται παντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη. Οι δηλώσεις στελεχών του ΑΚΕΛ αλλά και των λοιπών κομμάτων του κατεστημένου αποτελούν ενέργεια λασπολογίας και σπίλωσης του αρχηγού της ΕΟΚΑ .

Η ιστορία έχει καταγράψει τον αντιχουντικό αγώνα του Διγενή και την αντιπάθεια του προς τη χούντα και ΚΑΝΕΝΑ προπαγανδιστικό γραφείο δεν μπορεί να την αλλάξει .

Στη περίπτωση που η είδηση είναι αληθινή το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ της παρουσίας του εκπροσώπου της χούντας στο χώρο του μνημοσύνου . Η ΕΟΚΑ με αρχηγό το Διγενή ουδέποτε υποτάχθηκε στα κελεύσματα της χούντας . Τουναντίον πολέμησε τα σκοτεινά σχέδια της από την στιγμή που αυτή ανακάλεσε την μεραρχία από το νησί ευθύς μόλις άρπαξε την εξουσία στην Ελλάδα .

Η εθνική ενωτική παράταξη συνεχίζει τον αγώνα της, πιστή στη δημοκρατία και στα εθνικά ιδεώδη .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ