Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η κατάληξη της υπόθεσης Όραμς με την τελεσίδικη απόφαση του εφετείου του Ην. Βασιλείου , δείχνει ξεκάθαρα ότι ο νομικός αγώνας μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα όταν και ο πολιτικός αγώνας στραφεί προς την ίδια κατεύθυνση , της διεκδίκησης και επέκτασης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της .

Η πιο επικίνδυνη εξέλιξη θα ήταν η απεξάρτηση της πολιτικής από τη νομική παράμετρο του αγώνα . Η πράξη αυτή θα έθετε υπό αναίρεση τα νόμιμα δικαιώματα των ελλήνων προσφύγων και θα αποτελούσε πράξη νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και ανατροπής της ισχύουσας νομιμότητας

Οφείλουμε πρώτα εμείς , να σεβαστούμε την ισχύουσα νομιμότητα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , όπως αποδεδειγμένα την σέβονται οι ευρωπαίοι με αποφάσεις δικαστικές , δηλαδή μέσα από τις δομές εξουσίας των ευρωπαϊκών εθνών .

Δυστυχώς όμως η πορεία του πολιτικού κατεστημένου φαίνεται παντελώς ασύμμετρη προς την πορεία που υπαγορεύει η ευρωπαϊκή μας πραγματικότητα .

Θέλουν να αγνοήσουμε και να υπερβούμε την ισχύουσα νομιμότητα και στη θέση αυτής να ενθρονίσουμε την θέληση των κατακτητών .Να δεχθούμε δηλαδή την κατάσταση της κατοχής και τους πολιτικούς της στόχους , ως πηγή μιας νέας νομιμότητας η οποία θα αντικαταστήσει την ισχύουσα νομιμότητα .

Η θέση αυτή του κατεστημένου καταγράφεται μέσα από συνεχείς υποχωρήσεις που λαμβάνουν χώρα στις κατά καιρούς συμφωνίες , προτάσεις και συνομιλίες με τους εκπροσώπους των κατακτητών . Μια πορεία και μια αντίληψη των πραγμάτων λανθασμένη και καταστροφική . Αυτή τη λογική της υποχώρησης και ανατροπής της ισχύουσας νομιμότητας , που στηρίζεται πάνω στην ιστορική αλήθεια της ελληνικότητας της Κύπρου , την απορρίπτουμε και την καταδικάζουμε ως εθνική μειοδοσία .

Η σημερινή πραγματικότητα μπορεί να περιγραφεί ως εξής :

Σήμερα υπάρχει μια ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εκλέγει τις εξουσίες της ( εκτελεστική , νομοθετική , τοπικής αυτοδιοίκησης ) κατά τρόπο δημοκρατικό , χωρίς ποσοστοτικές συμμετοχές , χωρίς πολιτικές ανισότητες , χωρίς σεξιστικούς ή ρατσιστικούς διαχωρισμούς , σύμφωνα με τα πρότυπα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πραγματικότητας .

Εκ των πραγμάτων η τωρινή ευρωπαϊκή κυπριακή δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία της Ζυρίχης , ακόμα και εάν δεν έχουν καταγγελθεί , όπως θα έπρεπε , οι όροι κατακτητικού δικαίου που η εν λόγω συνθήκη περιελάμβανε . Επικράτεια της Ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας είναι ολόκληρη η Κύπρος , με επιβεβαιωμένη τη παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής του 1974 .Η κυβέρνηση που εκλέγουμε εμείς οι έλληνες της Κύπρου είναι η μοναδική και αναγνωρισμένη διεθνώς νόμιμη κυβέρνηση .

Οι τουρκοκύπριοι από το 1963 αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον τουρκικό επεκτατισμό με σκοπό να τουρκοποιήσουν τη Κύπρο . Συνεργάσθηκαν με τον τουρκικό στρατό στην εισβολή και εξακολουθούν να συνεργάζονται στη παράταση της κατοχής . Αυτό σε τίποτα δεν αναιρεί την νομιμότητα της ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας . Στερεί μόνο το αναφαίρετο δικαίωμα της , να ασκεί την εξουσία της στην κατεχόμενη επικράτεια της . Ο τουρκικός κατοχικός στρατός και οι τουρκοκύπριοι ως συνεργάτες των κατακτητών , στερούν την εφαρμογή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας .

Η συμπεριφορά αυτή των τουρκοκυπρίων επί τόσα έτη , θα έπρεπε να συνεπάγει την απώλεια της ιδιότητας του πολίτη της κυπριακής δημοκρατίας . Δεν είναι δυνατό να θεωρείσαι πολίτης ενός κράτους την ίδια στιγμή που είσαι ο βιαστής και ποδοπατητής αυτού τούτου του κράτους σε συνεργασία με ένα ξένο εισβολέα. Είναι ζήτημα του νομικού αγώνος που οφείλουμε να διεξάγουμε ανελλιπώς και εντόνως , κατά πόσο ισχύει και υπό ποίους όρους , το δικαίωμα του πολίτη της κυπριακής δημοκρατίας στους τουρκοκύπριους . Αυτό πρέπει επιτέλους να τεθεί στις άμεσες απαιτήσεις μας .

Συνεπώς η ορθή πορεία που επιβάλει η τωρινή πραγματικότητα έχει ένα και μοναδικό σκοπό : την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας στη κατεχόμενη επικράτεια της .

Προς την κατεύθυνση αυτή να τεθεί το ζήτημα της ένταξης των τουρκοκυπρίων στο μοναδικό νόμιμο κράτος της Κύπρου υπό τον όρο του σεβασμού των δημοκρατικών αξιών και θεσμών που συνιστούν την λειτουργία της , αλλά και την προϋπόθεση απόταξης της κατοχής και των σχεδίων της και έμπρακτης αποσύνδεσης από τον τουρκικό επεκτατισμό .

Σε αυτή τη θέση , το πολιτικό κατεστημένο αντιτείνει ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού δεν επιτρέπει την επέκταση της νομιμότητος της Ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας . Αυτή είναι όντως η πραγματικότητα της κατοχής . Το πολιτικό κατεστημένο επέλεξε την στρατηγική της υποχώρησης και του συμβιβασμού απέναντι της . Εμείς λέμε ΟΧΙ . Απέναντι στον ετσιθελισμό των τούρκων κατακτητών πρέπει να αντιτάξουμε σθεναρή αντίσταση . Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και συνεργασία με τις αμυντικές επιλογές της Ευρώπης . Προτείνουμε την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ένα ενιαίο στρατό Ελλάδος-Κύπρου, την άμεση ένταξη στο συνεταιρισμό για την ειρήνη και μέσω του ενιαίου στρατού την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ .

Με ισχυρή αμυντική ασπίδα να εντείνουμε το διπλωματικό και νομικό αγώνα διεκδίκησης των δικαίων μας , συσσωρεύοντας ολοένα και περισσότερα στοιχεία κατά της κατοχής .

Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και μεθοδευμένος οικονομικός πόλεμος σε τοπικό και διεθνές επίπεδο , κατά της κατοχής .

Διακοπή των υποχωρητικών συνομιλιών και καλλιέργεια απελευθερωτικού πνεύματος στο έθνος και απελευθερωτικής διεκδίκησης διεθνώς .

Συντονισμός όλων των προσπαθειών μας , Κύπρου και Ελλάδος , για την επικράτηση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε όλη την επικράτεια μας .

Αυτή είναι η μοναδική εθνική και ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ