Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΚΑ


Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού επιτέθηκε και πάλι λυσσωδώς κατά του Γ. Γρίβα Διγενή και της ενωτικής παράταξης , στα πλαίσια μιας πολύ μελετημένης στρατηγικής που ακολουθείται από το 1974 και εντεύθεν και αποδίδει καρπούς στο όλο σύστημα της υποχώρησης και της εθνικής μειοδοσίας .
Τι επιτυγχάνουν με αυτή τη στρατηγική :
Πρώτο : Ενοχοποιούν ένα μέρος του ελληνισμού και προσπαθούν πάνω σε αυτή την ενοχή να δικαιολογήσουν την εισβολή . Πολλές φορές ακούσαμε τον ίδιο το πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Χριστόφια να λέει ότι « ΕΚΑΜΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ». Με αυτή τη θέση , οι τούρκοι εισβολείς , οι άγγλοι και οι σιωνιστές απαλλάσσονται των ευθυνών τους . Ρίχνουμε εμείς οι ίδιοι νερό στο μύλο της προπαγάνδας τους και ενισχύουμε τα ψεύδη των εχθρών μας .
Δεύτερο : Παρατείνοντας την ένοχη συνείδηση στην ενωτική παράταξη ελαχιστοποιούν την εσωτερική αντίσταση στις υποχωρήσεις τους . Αυτό ισχύει από το 1977 , με την επαίσχυντη συμφωνία κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς και φτάνει μέχρι το επικείμενο αίσχος του ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ , αφού διήλθε μάσα από τη χάλκευση του σχεδίου Ανάν και άλλων αισχρών υποχωρήσεων .
Τρίτο : Εξουδετερώνουν την εθνική παράταξη σπρώχνοντας την στους ψυκτικούς θαλάμους του Δημοκρατικού Συναγερμού . Εκεί υποτίθεται ότι οι «δεδιωγμένοι» βρίσκουν παρηγοριά και καταφύγιο . Και πράγματι έτσι νοιώθουν μερικοί σε σημείο που δέχθηκαν να τους φορέσουν στο λαιμό , το λουρί με το οποίο , τα τουρκοπροσκυνημένα αφεντικά του εν λόγω κόμματος , τους σέρνουν στις εξορμήσεις και τους περιπάτους τους . Υπάρχει πράγματι μια συνεννόηση , μια συμπαιγνία του πολιτικού κατεστημένου γύρω από τη φίμωση της εθνικής παράταξης που έχει μια μακρά ιστορία σε αυτό το τόπο .
Τέταρτο : Θέλουν να αφήσουν την εθνική νεολαία χωρίς ινδάλματα , να βαδίζει σε μια παρατεταμένη νύκτα χωρίς άστρα και πυρσούς να την οδηγούν .Το μεγαλείο της ΕΟΚΑ θέλουν να το κατασπαράξουν και στη θέση του να ανυψώσουν ως υπέρτατη αρετή και σοφία την αποχή των κομμουνιστών από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.
Πέμπτο : Θέλουν να παρουσιάσουν το ΑΚΕΛ , ως το κόμμα που στήριξε τη δημοκρατία , ενώ στη πραγματικότητα είναι το κόμμα που καθ’ υπαγόρευση της σοβιετικής ένωσης , στήριξε τον Μακάριο στην εφαρμογή του πλέον αντιδημοκρατικού μορφώματος της Ζυρίχης καθώς και στις λοιπές αντεθνικές και επικίνδυνες επιλογές του .
Έκτο : Προετοιμάζονται να απεμπολήσουν το ύπατο δικαίωμα και καθήκον των πολιτών στην πολύμορφη εναντίωση κατά της τυραννίας και της κατοχής χαρακτηρίζοντας την ως ακραία εκδήλωση και ταυτίζοντας την στη συνείδηση της υποταγμένης μάζας , με αυτό που της έχουν περάσει ως το απόλυτο κακό . Γνωστή μέθοδος ψυχολογικού πολέμου και πνευματικής τρομοκρατίας προς ότι δεν είναι αρεστό στο καθεστώς .
Αυτά με λίγα λόγια επιδιώκουν . Ξεχνούν ότι τα δεδομένα άλλαξαν . Ότι είμαστε στην Ευρώπη και δεν μπορούν να συρρικνώσουν τη δημοκρατία όπως τότε , δεν μπορούν να μας κλείσουν το στόμα και ούτε να μας ανακόψουν στη πορεία μας για διεκδίκηση των δικαίων μας σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα . Ξεχνούν επίσης ότι η εναντίωση στα σχέδια τους , δεν είναι υπόθεση μιας παράταξης αλλά εξαπλώθηκε σε όλα τα λαϊκά στρώματα που απεγκλωβίζονται από τα ψυχροπολεμικά κόμματα και ιδεολογήματα .
Σήμερα ολοένα και πιο συνειδητή γίνεται η αντίφαση ανάμεσα στη βούληση του λαού και τους σχεδιασμούς του πολιτικού κατεστημένου . Αυτή η αντίφαση κάποια στιγμή θα εξελιχθεί σε σύγκρουση υπό την καθοδήγηση των νέων πολιτικών δυνάμεων που θα γίνουν μια μέρα κ. Άντρο Κυπριανού , ο ζωντανός εφιάλτης σας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ