Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση του ΕΔΗΚ αναφορικά με την απεργία των νοσηλευτών

Θέσεις και όροι υποστήριξης των αιτημάτων των απεργούντων νοσηλευτών:

  • Πρώτο , Οι μισθοί και οι αυξήσεις των νοσηλευτών και γενικά των δημοσίων υπαλλήλων , δεν μπορούν να στηρίζονται στην φορολογική καταλήστευση της λαϊκής παραγωγικής βάσης με έμμεσους και άμεσους φόρους , αλλά σε μια αναλογική φορολόγηση που θα στοχεύει στα μεγάλα εισοδήματα και θα απαλλάσσει από την φορολογία τους χαμηλά αμειβόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  • Δεύτερο, δεν μπορούν να υπάρχουν παροχές προς τους δημόσιους υπαλλήλους από ένα κράτος που στηρίζει ταυτόχρονα τις ομάδες της ολιγαρχίας και τους τραπεζίτες ,διότι στο τέλος μετατρέπει την ιδιωτική παραγωγική βάση σε μάζα ειλώτων που φτύνουν αίμα για να πληρώνονται καλά οι ολίγοι και οι μανδαρίνοι με τα κατοχυρωμένα δικαιώματα εφ όρου ζωής.
  • Τρίτο , οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κατανοήσουν και την ιδιωτική εργατική και παραγωγική βάση η οποία αντιμετωπίζει την φτώχεια , την ανεργία , την εκμετάλλευση και την φτηνή προσφορά εργασίας από διάφορους ματανάστες από όλα το κόσμο. Δια τούτο καλούνται να πάρουν θέση ενάντια στην ολιγαρχική τυραννία και όχι να την στηρίζουν από την μιά και από την άλλη να διεκδικούν μισθούς και άλλα ωφελήματα.


Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο εφόσον έχουμε και την δική τους στήριξη στον αγώνα ενάντια στην ολιγαρχική τυραννία.
Σε περίπτωση που οι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν στις διεκδικήσεις τους στηρίζοντας το σύστημα καταλήστευσης της ιδιωτικής παραγωγικής βάσης , τότε τασσόμαστε εναντίον τους και καλούμε τον φορολογούμενο λαό να αντιδράσει με κοινωνικό πόλεμο.
Ως εθνικοκοινωνιστές διεκδικούμε δωρεά παροχή υπηρεσιών υγείας στο λαό και αυξημένα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.
Διεκδικούμε ένα κράτος που θα είναι δίκαιο προς όλους τους εργαζόμενους και δεν θα δημιουργεί ανισότητες και αυτό το κράτος είναι το ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ