Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ενάντια στην δημοκρατία τους


Τα αδιέξοδα και τα μύρια προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία τα δημιούργησε το κράτος και εν γένει το σύστημα παραγωγής της εξουσίας που μέσα από τον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό στηρίζει και ενισχύει τις ταξικές και ανισοτικές επιλογές του κράτους.

Το κράτος είναι εκείνο που δημιουργεί και μεγεθύνει την ανισότητα και την κοινωνική αδικία.
Το κράτος είναι εκείνο που στηρίζει τις ομάδες της ολιγαρχίας και συγκεκριμένα τους τραπεζίτες και την μεγαλοαστική τάξη , που ζει κολλημένη με το τραπεζικπό σύστημα.
Το κράτος είναι εκείνο που έδωσε την ηγεσία της οικονομίας στις τράπεζες και δημιούργησε το σύστημα της τραπεζοκρατίας.
Το κράτος είναι εκείνο που διόργωσε τον δημοσιοϋπαλληλικό τομέα με τα πριγκιπικά ωφελήματα
Το κράτος είναι εκείνο που με την παρασιτογόνο παρέμβαση του δημιούργησε τα τσιφλίκια των ημικρατικών οργανισμών για να διορίζουν οι κομματάρχες τους δικούς τους και για να απομυζούν εκ του ασφαλούς κάποιες οικογένειες της ολιγαρχίας , τον λαό.
Το κράτος είναι εκείνο που εγκατέλειψε τον εργάτη της ιδιωτικής οικονομίας στο έλεος της τύχης του , να παλεύει με μετανάστες κάθε είδους και να ξεπουλά την εργασία του για ένα κομμάτι ψωμί ,  εγκαταλείποντας τα όποια δικαιώματα του.
Το κράτος είναι εκείνο που έριξε τον κύπριο νέο στην ανεργία και στην μετανάστευση αντικαθιστώντας τον ντόπιο πληθυσμό με ξένους μετανάστες.

Σε αυτό το στάβλο του Αυγεία δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης , δεν μπορεί κανείς τίμιος πολιτικός να σκέφτεται ότι έργο του θα είναι να βελτιώσει αυτό το αίσχος.
Η μόνη ορθή λύση είναι να αλλάξει ο ρους του ποταμού και να παρασύρει την κοπριά του συστήματος μαζί με εκείνους που την δημιούργησαν.
Η πατρίδα χρειάζεται ριζική κάθαρση και αναθέσμιση , και η δύναμη που θα πραγματοποιήσει αυτό το αίτημα είναι ένα νέο κράτος που θα εκφράσει την λαϊκή βούληση , ένα κράτος που δεν θα στηρίξει τις ομάδες της ολιγαρχίας αλλά ολόκληρη την εθνική παραγωγή μέσα από ένα νέο σύστημα διακίνησης του κεφαλαίου που να αξιοποιεί την παραγωγικότητα του λαού,  η οποία με την σειρά της θα αναδειχθεί μέσα από μια φυσιοκεντρική παιδεία με στόχο την αναβάθμιση της δημιουργίας σε όλους τους τομείς .

Τι πρέπει να αλλάξει;
πρώτον , το όραμα για τον άνθρωπο και την εθνικοφυλετικά προσδιορισμένη κοινότητα.
δεύτερο , η παιδεία.
τρίτο, το τραπεζικό σύστημα.
τέταρτο, η δομή της εξουσίας και ο τρόπος παραγωγής της ώστε να εκφράζει την κοινωνία άλλα και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών.
πέμπτο , ο τρόπος παραγωγής.
έκτο , το συνταγματικό δίκαιο.
έβδομο , να αναθεωρηθούν όλοι οι υπάρχοντες θεσμοί.
όγδοο , η δημόσια διοίκηση.
ένατο , η αμυντική οργάνωση της κοινωνίας.
δέκατο , το ποινικό δίκαιο σε ζητήματα που αφορούν την διαφθορά.
ενδέκατο , η αναδιανομή του συσσωρευμένου πλούτου.
δωδέκατο , ο στρατηγικός σχεδιασμός των εθνικών ζητημάτων.
δέκατο τρίτο , οι κοινωνικές παροχές.
δέκατο τέταρτο , το εργασιακό δίκαιο.

Πάνω σε αυτούς τους κεντρικούς άξονες μπορούν να στηριχθούν και αμέτρητες άλλες αλλαγές που θα τεθούν μέσα από την ίδια την κοινωνία , μέσα από την νέα δομή και παραγωγή της κοινωνικής εξουσίας.

Οι αλλαγές αυτές δεν θα έρθουν μόνες τους , ούτε από κάποια αναγκαιότητα της ιστορίας ή της οικονομικό-κοινωνικής εξέλιξης , αλλά μέσα από τον αγώνα των ιδεολόγων , των εθνικοκοινωνιστών, που γνωρίζουν την αξία της γνώσης και της ανυποχώρητης θέλησης.

Η δημοκρατία τους είναι η δυστυχία μας - Εθνικοκοινωνική ανασυγκρότηση

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού.