Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η Ελλάδα μας εγκαταλείπει


Ο τουρκικός επεκτατισμός εισάγει εκ νέου θέμα υφαλοκρηπίδας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και στην ουσία αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ με σκοπό να επιβάλει κατάσταση γκρίζων ζωνών.
Με αυτή την κίνηση θέλει να έχει δικό της μερίδιο στην κυπριακή ΑΟΖ πέρα από την όποια λύση και το μερίδιο των “τουρκοκυπρίων”.

Η Ελλάδα από την πλευρά της φαίνεται ανίσχυρη να ορίσει την ΑΟΖ της και να στηρίξει τα δίκαια της αναφορικά με το Καστελλόριζο.
Η στάση της Ελλάδος δημιουργεί προβλήματα και στην Κύπρο και αφήνει τον τουρκικό στόλο να πλέει ανενόχλητος στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η στρατηγική της Ελλάδος στην αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού , η στρατηγική της λεγόμενης ελληνοτουρκικής φιλίας είναι εξ ορισμού αποτυχημένη και αποδεικνύεται ότι συρρικνώνει την κυριαρχία και της Ελλάδος και της Κύπρου .
Από την συμπεριφορά της Ελλάδος είναι άκρως εκτεθειμένος ο ελληνισμός της Κύπρου.
Καλά και ωραία τα αιτήματα μας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση από το εθνικό κέντρο το οποίο φαίνεται να τελεί σε παραλυσία .
Ως έλληνες της Κύπρου είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε ισχυρούς συμμάχους για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον τουρκικό επεκτατισμό.
Πρόταση μας ήταν να ανοίξουμε αμυντικές σχέσεις με την Ρωσία και να αποδεσμευτούμε από τις επιλογές και πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καμία στήριξη ουσιαστική δεν προσφέρει στην Κύπρο διότι τα συμφέροντα της εφάπτονται με αυτά της Τουρκίας .
Η Κύπρος αν ακολουθήσει την αξιοθρήνητη πορεία της ελληνικής πολιτικής θα καταστραφεί.
Προτείνω την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την σύσφιξη σχέσεων με την Ρωσία και τις συμμαχικές της χώρες στα πλαίσια μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που θα διατηρεί μονομερείς σχέσεις και με χώρες της Ευρώπης αλλά και με δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία.
Η πολιτική του ανήκομε στη δύση , δηλαδή στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ρίξει την Κύπρο στα δόντια της Τουρκίας και του Ισραήλ το οποίο θα επωφεληθεί από την κατάσταση αδυναμίας στην οποία περιέρχεται ώστε να εντάξει ένα μέρος της Κύπρου στο αμυντικό βάθος του.


υ.γ. : Με την λέξη Ελλάδα εννοώ την επίσημη πολιτική του κράτους και οχι τον ελληνικό λάο. 

Λουκάς Σταύρου
Υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού