Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πρόταση λύσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης

Το επίκεντρο του Γόρδιου δεσμού της ελληνικής οικονομικής κρίσης είναι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το πολιτικό σύστημα που την στηρίζει.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μέσω του μηχανισμού του ELA χρηματοδοτεί τις τράπεζες και το χρέος το φορτώνει στο λαό , στο ελληνικό δημόσιο.
Το ίδιο συνέβη και στην Κύπρο την εποχή του ολετήρα Χριστόφια όπου η κεντρική τράπεζα της Κύπρου χρηματοδότησε με δισεκατομμύρια την ΛΑΙΚΗ και την ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ και το χρέος το φόρτωσε στο λαό ανοίγοντας την πόρτα στο κούρεμα των καταθέσεων που έγινε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Με λίγα λόγια η αγαπητική σχέση ανάμεσα στο πολιτικό κατεστημένο, που δια των κεντρικών τραπεζών στηρίζουν τις ιδιωτικές τράπεζες, συνιστά μια φεουδαρχική οικονομία από την οποία επωφελούνται οι ολιγάρχες και συνθλίβεται ο λαός.
Ποια είναι η λύση;
Η λύση είναι μια και μοναδική. Η επαναστατική αποδόμηση του τραπεζοκεντρικού φεουδαρχισμού.
Πάνω στα συντρίμμια της λιπαρής ολιγαρχίας θα ορθωθεί το εθνικοκοινωνικό κράτος και στη θέση της κεντρικής τράπεζας που είναι το όργανο των τραπεζιτών και των συμμοριών της ολιγαρχίας των ρασοφόρων και των γραβατοφόρων αρπακτικών , θα ορθωθεί η εθνική τράπεζα του λαού που θα στηρίξει άμεσα την λαϊκή παραγωγική διαδικασία. Με εθνικό νόμισμα και αυτόνομο εθνικό οικονομικό σχεδιασμό.
Το κακό είναι μέσα στις πατρίδες μας και εκπορεύεται από τις ντόπιες ολιγαρχίες και το πολιτικό σύστημα με το οποίο είναι αλληλέγγυες και συνυφασμένες. Το χρέος που φορτώθηκε στον ελληνικό λαό μέσα από το ίδιο το ελλαδικό τραπεζικό-πολιτικό σύστημα είναι απεχθές και παράνομο.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ