Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Συγχαίρουμε την ΕΔΕΚ για την θέση της κατά της Δ.Δ.Ο και της Διχοτόμησης



Ο αγώνας του Ε.ΔΗ.Κ μέρα με την μέρα δικαιώνεται παρά την αποτυχία του στις κάλπες, δεδομένης βέβαια και της πολεμικής που δέχεται από το σύστημα των γραικύλων με καθολικό κλείσιμο της πρόσβασης στα κρατικά και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Προτιμούν να προβάλουν διάφορους διχοτομιστές δήθεν εθνικιστές της ακροδεξιάς που οι θέσεις τους ωφελούν το σύστημα και την μειοδοτική του πορεία. Διότι οι γραικύλοι θέλουν να προβάλουν τους διχοτομιστές ώστε να εγκλωβίζουν την κοινή γνώμη στο άθλιο δίλημμα της Δ.Δ.Ο ή της διχοτόμησης.
Δεν τους συμφέρει να προβάλουν την τρίτη θέση , την θέση του Ε.ΔΗ.Κ που είναι η πρόταση της πραγματικής δημοκρατίας την οποία καταθέτουμε ενάντια στην Δ.Δ.Ο και την Διχοτόμηση.
Με τον αγώνα μας και τις κρυστάλλινες θέσεις μας πετύχαμε να διεισδύσουμε μέσα στο στρατόπεδο των μειοδοτών και να του προκαλέσουμε δραματικές ρωγμές.
Η θέση της ΕΔΕΚ υπό τον νέο ηγέτη της Μαρίνο Σιζόπουλο , δείχνει πως η πρόταση της πραγματικής δημοκρατίας γίνεται αποδεκτή και πως θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση κατά των γραικύλων και των μειοδοτών, κατά των ομοσπονδιακών και των διχοτομιστών.
Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΔΕΚ να αποκηρύξει την Δ.Δ..Ο και να αποδεχτεί τις αρχές της πραγματικής δημοκρατίας που προβάλλονται στην πρόσφατη δήλωση του κ. Σιζόπουλου που αναφέρεται επί λέξει:
“ ... Σημείωσεακολούθως ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει νhttp://dialogos.com.cy/blog/sizopoulos-natoiko-kataskevasma-i-ddo/ααγωνίζεται για ουσιαστική και δημοκρατικήλύση του Κυπριακού, η οποία να διασφαλίζειτη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίαςκαθώς και όλες τις επιβαλλόμενεςσυνταγματικές μεταρρυθμίσεις, ώστεόλοι οι νόμιμοι κάτοικοί της να μπορούννα συμβιώσουν ειρηνικά και να συνεργασθούναρμονικά για τη διαμόρφωση του κοινούμας μέλλοντος με πλήρως κατοχυρωμένατα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματασε ολόκληρη την επικράτεια»
βέβαια στη δήλωση αυτή δεν ξεκαθαρίζονται ορισμένα ζητήματα όμως είναι μια καλή αρχή.
Εμείς προτείνουμε στους φίλους της ΕΔΕΚ να επιμείνουν αναφορικά με την “συνταγματική μεταρρύθμιση” στην απόρριψη του Ζυριχικού συντάγματος που εδράζεται στις κοινότητες των τ/κ και ε/κ και την αντικατάσταση του από το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας που θα εδράζεται στην αρχή του πολίτη και της ισότητας μεταξύ των νομίμων πολιτών.
Η μετάβαση από το κατακτητικό Ζυριχικό σύνταγμα προς το πρώτο ελεύθερο και δημοκρατικό σύνταγμα είναι θεμελιώδες δικαίωμα των ελευθέρων λαών.
Αρχίζει να δημιουργείται ένα άτυπο ανιομοσπονδιακό και αντιδιχοτομικό μέτωπο που θα ανατρέψει τα νατοϊκά σχέδια.
Συμπολίτες και συνέλληνες της ΕΔΕΚ εμείς οι αριστεροί εθνικιστές θα χαρούμε να ανταμώσουμε στις ίδιες πολεμίστρες για την απελευθέρωση της πατρίδος Κύπρου.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ