Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κατάθεση προδοτικής πρότασης από το ΑΚΕΛ στο κονκλάβιο των μειοδοτών (εθνικό συμβούλιο)


Το ΑΚΕΛ στο χθεσινό κονκλάβιο των μειοδοτών ( εθνικό συμβούλιο) κατέθεσε πρόταση για παραπομπή του θέματος της 3 ης εισβολής της Τουρκίας στην ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Η πρόταση αυτή καθεαυτή δικαιολογεί τις διεκδικήσεις και αιτιάσεις της Τουρκίας επί της κυπριακής ΑΟΖ και εάν ήθελε δρομολογηθεί θα μεταβάλει την ΑΟΖ σε ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ.

Αυτό άλλωστε επιθυμεί και η Τουρκία. Να μετατραπεί δηλαδή η κυπριακή ΑΟΖ σε αμφισβητούμενη ζώνη ώστε να τεθεί και σε διεθνή δικαστήρια το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης της και συνδιαχείρησης της ανεξάρτητα από την λύση που θα δοθεί στο κυπριακό στα πλαίσια που έχει ήδη αποδεχθεί η λεγόμενη ελληνοκυπριακή πλευρά , της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ή του συνεταιρισμού δύο μορφωμάτων.

Μια άλλη γελοία πρόταση του κονκλαβίου είναι η “επιβολή διοικητικού προστίμου σε όσους εισέρχονται στη χώρα από παράνομες εισόδους, μέσω δηλαδή των κατεχομένων.
Δηλαδή οι εισερχόμενοι από τα κατεχόμενα θα πληρώνουν πρόστιμο μεν αλλά θα επιτρέπεται η είσοδος τους. Ένα τέτοιο μέτρο μόνο στη Κύπρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Αντί να κλείσουν τα οδοφράγματα και να επαναφέρουν την εμπόλεμη κατάσταση που έχει αρθεί από το 2003 προτιμούν να εισπράττουν απο τους εισερχόμενους απο τα κατεχόμενα με την λογική της εισόδου σε τσίρκο.
Χτίκιασαν τον τόπο οι μειοδότες .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ