Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η Ελλάδα εγκαταλείπει για άλλη μια φορά την Κύπρο


Η συμφωνία Ελλάδος – Κύπρου την οποία υπέγραψαν χθες οι υπουργοί εξωτερικών Βενιζέλος και Κασουλίδης έχει κάποια χρησιμότητα αλλά στην προκειμένη περίπτωση όπου η κυπριακή ΑΟΖ δέχεται εισβολή από την Τουρκία με πολεμικά πλοία και πλοία έρευνας για υδρογονάνθρακες δεν παρέχει καμία προστασία ούτε αποτελεί μέτρο αποτροπής.

Όταν μάλιστα η εν λόγω συμφωνία συνοδεύεται από τις γνωστές γαλακτερές δηλώσεις του μειοδότη τουρκοπροσκυνημένου Βενιζέλου ότι δεν πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί η υπόθεση της νέας τουρκικής εισβολής αλλά να αντιμετωπισθεί στο πεδίο της διπλωματίας μέ μέτρο την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , όχι μόνο ενθαρρύνει την Τουρκία να γίνει προκλητικότερη αλλά αφήνει να νοηθεί ότι η κρίση θα λυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μάλιστα κάτω από το τραπέζι εκεί όπου συνήθισαν να σέρνονται οι θλιβεροί πολιτικάντηδες .
Σύμφωνα με τις προηγούμενες υποχωρήσεις και προδοσίες που διέπραξε το ελλαδοκυπριακό κατεστημένο εκείνο που πρέπει να αναμένεται ως επόμενο βήμα στο αίσχος είναι η σύσταση μιας δικοινοτικής ομάδας διαχείρισης της ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας . Στο δρόμο της προδοσίας όπου οδεύουν οι κρατούντες τίποτα καλό δεν αναμένεται και είναι λάθος να αναμένουμε οιονδήποτε καλό και τίμιο.
Εμείς οι Έλληνες εθνικοινωνιστές του ΕΔΗΚ επαναλαμβάνουμε πως η μόνη ορθή κίνηση για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας είναι η στρατιωτική ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ