Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: Προτείνουμε αμυντική συνεργασία με την Ρωσία


Η άρνηση της Ελλάδος να προστατεύσει την ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας με την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων , άρνηση που κατατέθηκε από τον υπουργό εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο με την δικαιολογία ότι δεν επιθυμούν “στρατιωτικοποίηση” του ζητήματος , πρέπει να προβληματίσει τον κυπριακό ελληνισμό και να απαιτήσει άλλες διασφαλίσεις της κυριαρχίας του.

Κατ' αρχή να τονίσουμε πως η παρουσία ενόπλων δυνάμεων στην ζώνη κυριαρχίας μιας χώρας είναι αλληλένδετη με την άσκηση αυτής της κυριαρχίας ενώ αντίθετα η μη παρουσία ενόπλων δυνάμεων όταν μια άλλη χώρα εισβάλλει στην ζώνη κυριαρχίας της χώρας αφήνει να τεθεί θέμα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συνεπώς η θέση του Βενιζέλου συνηγορεί υπέρ της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων εφόσον η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου περί άλλων τυρβάζει, εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε την ΑΟΖ μας μέσα από μια αμυντική συνεργασία με την Ρωσία δεδομένου ότι και η ίδια η Ρωσία επιζητεί μια πιο δυναμική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η πρόταση του ΕΔΗΚ είναι πως πρέπει να δοθεί προς άμεση χρήση το αεροδρόμιο “Ανδρέας Παπανδρέου” στην ρωσική πολεμική αεροπορία καθώς και να ενοικιασθεί μια ναυτική βάση στον ρωσικό πολεμικό στόλο με αντάλλαγμα την προμήθεια προηγμένων όπλων για την Εθνική Φρουρά και συνεργασία στην υπεράσπιση της κυριαρχίας μας.
Η κίνηση αυτή προϋποθέτει βέβαια επανατοποθέτηση του κυπριακού πάνω στη βάση της απαίτησης για επέκταση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της. Πράγμα που οι γραικύλοι που εξουσιάζουν προ πολλού την πατρίδα μας δεν θα πράξουν διότι έμαθαν να σέρνονται μπροστά στους κατακτητές.
Την πατρίδα θα την σώσει ο κυπριακός ελληνισμός αν αποβάλει την ηττοπάθεια του και αφυπνισθεί από τον λήθαργο του . Αν όχι , τότε θα συνεχίσει να αναδεικνύει ως ηγέτες του τους προδότες και να εξιδανικεύει την κατάντια του.
Όμως όταν ένας λαός αναδεικνύει τους προδότες ως ηγέτες του τότε ελκύει στην ύπαρξη του κάθε είδους συμφορά και ατίμωση.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ