Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το εθνικοκοινωνικό πρόγραμμα του Ε.ΔΗ.Κ.


Με συνθήματα  και παραπλανητικές περιγραφές της κατάστασης που εστιάζουν στο επουσιώδες και αποκρύβουν  εντέχνως το ουσιώδες δεν βγαίνουμε από το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν το έθνος οι πολιτικάντηδες του συστήματος του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.
Αν δεν έχετε σωστή περιγραφή και ανάλυση των πραγμάτων από την οποία να προκύπτει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ακόμα και αν σας δώσουν την εξουσία δεν θα μπορέσετε να βγείτε από αδιέξοδο αλλά μάλλον θα δημιουργήσετε νέα αδιέξοδα και νέα ανυπέρβλητα προβλήματα.
Σέβομαι τον εθνικισμό του αισθήματος όμως από μόνος του δεν οδηγεί πουθενά. Ο  εθνικισμός του αισθήματος είναι για τους πολλούς .Πίσω από αυτό τον εθνικισμό διεισδύει το ίδιο το σύστημα που κατορθώνει να εγκλωβίζει τις λαϊκές δυνάμεις  και να τις αδρανοποιεί προς όφελος του. Το ανόσιο αυτό έργο αναλαμβάνει η ακροδεξιά που είναι ο χειρότερος εχθρός του εθνικοκοινωνισμού.
Πέρα όμως από τον πρωτογενή εθνικισμό του αισθήματος υψώνεται ο εθνικοκοινωνισμός ως ιδέα , πρόγραμμα , επιτελικός σχεδιασμός.
Αν εμείς πάρουμε την εξουσία ένας καινούριος κόσμος θα ανατείλει.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Το εθνικοκοινωνικό πρόγραμμα του Ε.ΔΗ.Κ. :

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ) :
1. Βάση του κυπριακού είναι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και άσκησης της κυριαρχίας της Κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη από τούρκους και άγγλους , επικράτεια της.
2. Καταγγελία απεχθούς κατακτητικού συντάγματος Ζυρίχης και συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας.
3. Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας με λαϊκή συμμετοχή στη διαμόρφωση του.
4. Ενιαίος ελληνικός στρατός με ένα πανεθνικό υπουργείο αμύνης. Ένα έθνος , μια σημαία , ένας στρατός.
5. Συμμετοχή αντιπρόσωπων του κυπριακού ελληνισμού στην ελληνική βουλή και του λαού της Ελλάδος στην κυπριακή βουλή.
6. Διακοπή των συνομιλιών. ¨Όχι στην επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ε.Ε – κατεχομένων.
7. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
8. Πρόταση προς τους τουρκοκυπρίους (εκτουρκισθέντες μουσουλμάνοι) για αποσύνδεση τους από τον τουρκικό επεκτατισμό και επανένταξη τους ως απλών και ισότιμων πολιτών στην κυπριακή δημοκρατία που θα αποσύσει τα άχθη της Ζυρίχης και την διαχωριστική λογική της. Επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και των ε/μ μετοίκων στις δικές τους. Η συνέχιση της διασύνδεσης τους με τον τουρκικό επεκτατισμό αναιρεί δια παντός το αξίωμα του πολίτου της κυπριακής δημοκρατίας .
9. Κατάργηση των αγγλικών βάσεων.
10. Διμερείς αμυντικές συμμαχίες με χώρες της Ε.Ε αλλά και εκτός αυτής (Ρωσία) με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Όχι στη στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ( μνήμη Κίσσιγκερ , υπαγωγή της Κύπρου στη ζώνη επιρροής του Ισραήλ, μεταφορά της αραβο-ισραηλινής σύρραξης στη Κύπρο, αναβάθμιση του ανθελληνικού ρόλου των αγγλικών βάσεων , αποκλεισμός συμμαχιών και σχέσεων με χώρες της Ε.Ε και με την Ρωσία κλπ )
11. Διπλωματικός αγώνας σε διεθνές πεδίο για άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για σεβασμό της Κ.Δ και άμεση αποχώρηση της από την Κύπρο ως και εγκατάλειψη των επεκτατικών της σχεδίων με την χρησιμοποίηση των τουρκοκυπρίων.
12. Ειδική φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου για την ενίσχυση της άμυνας.
13. Συστηματική έρευνα για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και ποινική δίωξη για απόκρυψη στοιχείων ή παρεμπόδιση της έρευνας. .
14. Προετοιμασία για ένοπλη σύγκρουση με την κατοχή προς επέκταση της κυριαρχίας της Κ.Δ στην κατεχόμενη επικράτεια της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
1. Υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας από την παρασιτοκρατία που εκδηλώνεται στο υπέρμετρο κράτος αφενός και στο ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αφετέρου. Φαινόμενα παρασιτοκρατίας παρατηρούνται και σε πελατειακές κοινωνικές παροχές.
2. Δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που θα ενισχύει τη παραγωγή .
3. Κοινωνικοποίηση (όχι ιδιωτικοποίηση) των ημικρατικών οργανισμών μέσα από ένα διαφανές σύστημα συμμετοχής του λαού σε κοινωνικές επιχειρήσεις που δεν θα συμμετέχουν ξένοι.
4. Οι προβληματικές τράπεζες να αφεθούν να καταρρεύσουν και να κατασχεθεί η περιουσία τους προς διάσωση των καταθέσεων των πολιτών . Οι ένοχοι του τζογαρίσματος των κοινωνικών αποταμιεύσεων να κάτσουν στο σκαμνί και να αντιμετωπίσουν τις ποινές της δήμευσης της περιουσίας της έγκλειστης κοινωνικής εργασίας και της ισόβιας εξορίας μετά την έκτιση της ποινής.
5. Κατάργηση της ΑΤΑ. Μείωση του εφάπαξ κατά 50% , Μείωση μισθών των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων , σταθεροποίηση του μέσου μισθού και αύξηση του κατώτερου. Κατάργηση προνομίων και πολλαπλών συντάξεων. Ολική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκέντρωση υπηρεσιών και συρρίκνωση της γραφειοκρατίας .
6. Κατεδάφιση του νομοθετικού πλαισίου στήριξης της τραπεζιτικής τοκογλυφίας. Προστασία του λαού από τις κατασχέσεις , πάγωμα των χρεών του επιχειρηματικού κόσμου και διαγραφή των χρεών των αγροτών ( η γη είναι υπό την υψηλή κυριαρχία και προστασία του έθνους).
7. Παροχή της αγροτικής γης στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
8. Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
9. Εξισορρόπηση δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
10. Αυτάρκεια στην κτηνοτροφική παραγωγή με αφορολόγητη πρώτη ύλη και λοιπά ενισχυτικά μέτρα.
11. Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
 
1. Δήμευση της περιουσίας όσων παρέχουν εργασία και στέγη σε λαθρομετανάστες και άμεση εξορία.
2. Δήμευση περιουσίας σε όσους δίνουν εργασία σε λαθρομετανάστες και μεταβίβαση των επιχειρήσεων τους στους νόμιμους εργάτες αυτής.
3. Άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών με έξοδα δικά τους τα οποία θα προκύπτουν από καταναγκαστική εργασία σε τομείς κοινωνικής ωφέλειας.
4. Επιβολή του νόμου κατά των λαθρομεταναστών με την συνδρομή ενόπλου πολιτοφυλακής και κοινού συντονισμού δράσης με την αστυνομία.
5. Δήμευση περιουσιών , διαπόμπευση και καταναγκαστική εργασία σε όσους εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.
6. Έλεγχος των συνόρων και αντιμετώπιση ως εισβολέων των παρανόμως εισερχομένων.
7. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και επάνοδος της εμπολέμου καταστάσεως προς τις δυνάμεις κατοχής της Κύπρου προς άμεση ανακοπή της σχεδιασμένης λαθρομετανάστευσης εκ των κατεχομένων.
8. Ένταξη της περιοχής που ελέγχεται από τις αγγλικές βάσεις Δεκελείας στην επικράτεια και τον έλεγχο της κυπριακής δημοκρατίας ώστε να κλείσει οριστικά αυτή η πύλη εισόδου λαθρομεταναστών υπό την ανοχή των Βρετανών κατακτητών.( Εννοείται πως η πράξη αυτή θα συνοδευτεί με καταγγελία των βρεττανών στην Ε.Ε., για υπονόμευση της ασφάλειας της κυπριακής δημοκρατίας και άρνηση σεβασμού του κεκτημένου της Σένγκεν).
9. Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για οριοθέτηση μεταναστών από χώρες αυτής λόγω του προβλήματος κατοχής που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

ΘΕΣΜΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ :
1. Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας με την συμμετοχή της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών.
2. Θέσμιση των παραγωγικών ενώσεων και αντιπροσώπευση τους στην νομοθετική εξουσία με σύστημα άμεσης δημοκρατίας στη βάση της λαϊκής συνέλευσης και ανακλητής πυραμιδωτής αντιπροσώπευσης.
3. Θέσμιση της λαϊκής συνέλευσης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικής ένωσης ως θεμελιώδους αρχής της οργανικής δημοκρατίας απο την οποία εκπηγάζει η λαική εξουσία και κυριαρχία.
4. Θέσμιση του επαρχιακού συμβούλιο με αντιπροσώπους από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις που περιλαμβάνονται στην επαρχιακή αυτοδιοίκηση , που θα ελέγχει το έργο των επαρχιακών βουλευτών και καταθέτει προτάσεις προς υλοποίηση τους. Οι επαρχιακοί βουλευτές υπόλογοι στα επαρχιακά ελεγκτικά συμβούλια .
5. Οι βουλευτές των εργασιακών ενώσεων αναδεικνύονται από τις ίδιες τις ενώσεις και ελέγχονται από αυτές ενώ οι βουλευτές των επαρχιών προτείνονται από πολίτες ή κόμματα , ή τις συνελεύσεις των αντιπροσώπων των τοπικών αυτοδιοικήσεων ,ή κατέρχονται ανεξάρτητοι και ελέγχονται από το επαρχιακό ελεγκτικό συμβούλιο. Σύστημα αντιπροσώπευσης των πανεθνικών παραγωγικών ενώσεων και των επαρχιών στην νομοθετική εξουσία. Οριζόντιο ψηφοδέλτιο στη ψήφιση των επαρχιακών βουλευτών.
6. Κατεδάφιση του νομοθετικού πλαισίου στήριξης της ολιγαρχίας του πλούτου και δόμηση ενός εθνικολαϊκού δικαίου.
7. Διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος.
8. Προστασία της πολιτικής κοινωνίας από την πολιτική επισκίαση της από την ολιγαρχία του συσσωρευμένου πλούτου.
9. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην ιδιοκτησία των κοινωνικών ενώσεων ( παραγωγικών ενώσεων και τοπικών αυτοδιοικήσεων) . Απαγόρευση σε ξένους ή ανώνυμες εταιρείες να διαθέτουν μέσα ενημέρωσης.
10. Αυστηρό ποινικό δίκαιο σε όσους αντιστρατεύονται το κοινό της πόλεως συμφέρον. Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Εισαγωγή των ποινών της δήμευσης περιουσίας , της έγκλειστης κοινωνικής εργασίας και της ισόβιας εξορίας.
11. Προστασία της λαϊκής κυριαρχίας από κάθε μορφή συσσώρευσης και άσκησης εξουσίας από λίγους . Η κοινωνιοκρατία ενάντια στον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό που είναι το πολιτικό όργανο της πλουτοκρατίας - τραπεζοκρατίας.
12. Κοσμικό κράτος που θα αποτρέπει κάθε ανάμειξη θρησκευτικών οργανώσεων στην πολιτική .
13. Πολύμορφη στήριξη της φυλετικής συνέχειας του ελληνικού έθνους.

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1. Η παιδεία είναι η άγουσα προς το ήθος και την αρμονία των δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης ως ψυχοσωματικής υποστάσεως.
2. Ισόρροπη ανάπτυξη των φυσικών δυνατοτήτων με κορυφαία την νόηση . Καλλιέργεια γνωσιολογικής , αισθητικής , ηθικής και πολιτικής συνείδησης με σκοπό το ζην κατά φύσιν και γνώσιν εαυτού.
3. Εισαγωγή στην ελληνική κοσμοθέαση ή στον αρχαιοελληνικό διάκοσμο.
4. Τεχνολογική κατάρτιση και επαγγελματικός προσανατολισμός .
5. Αρχαία ελληνικά από το δημοτικό .( η γλώσσα είναι η πύλη προς την ξεχασμένη αρχαιοελληνική γνώση και δράση ).
6. Επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων σε σχέση με την ζήτηση εργασίας ώστε να περιοριστεί η δομική ανεργία.
7. Διασύνδεση της εκπαίδευσης με μακρόπνοα προγράμματα ανάπτυξης και ενίσχυσης της παραγωγής.
8. Κλασσικός αθλητισμός .
9. Σχολή πολιτικών ευέλπιδων που θα εδράζεται στην ελληνογνωσία.
10. Πανεπιστήμιο ελληνικών σπουδών και πολιτικών ηγητόρων που θα δέχεται φοιτητές από όλο τον πλανήτη.
11. Ενίσχυση της έρευνας.
12. Δια βίου μάθηση και πολιτισμική αναβάθμιση της κοινωνίας μέσα από την στήριξη εργαστηρίων τέχνης.
13. Ποιοτική αναβάθμιση των κρατικών μέσων ενημέρωσης και προβολή μέσω αυτών, του ελληνικού πολιτισμού.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :
1. αναλογικό σύστημα φορολόγησης σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα .
2. Πολυκεντρικό φορολογικό σύστημα με βάση την τοπική και επαρχιακή αυτοδιοίκηση .
3. Συμμετοχή των επαρχιακών αυτοδιοικήσεων στον κεντρικό σχεδιασμό και προϋπολογισμό του κράτους με δικαίωμα ελέγχου στα έξοδα του κεντρικού κράτους.
4. Απαλλαγή από την άμεση φορολογία σε άπορους , σε πολύτεκνους με μειωμένα εισοδήματα και λοιπούς αναξιοπαθούντες καθ' υπόδειξη και ευθύνη των τοπικών αυτοδιοικήσεων.
5. Κατάργηση όλων των επαχθών για την παραγωγική κοινωνία προνομίων που επέβαλε η μονοκρατορία του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλισμού σε σχέση με την διαπλοκή με το πελατειακό κομματοκρατικό σύστημα.
5. Η έμμεση φορολογία πρέπει να απευθύνεται στοχευμένα στο πλούτο και όχι να κτυπά τα λαϊκά στρώματα.
6. Πόθεν έσχες στα μεγάλα εισοδήματα και στο συσσωρευμένο πλούτο.
7. Μηδενική φορολογική σε μικροεπιχειρήσεις παραγωγικής βάσης και εξαγωγής παραγομένων προϊόντων.
8. Κρατικός έλεγχος των τραπεζών με γνώμονα την ενδυνάμωση της εθνικής οικονομίας και φορολόγηση των κερδών τους.

ΑΟΖ -ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ :
1. Λαϊκή συμμετοχή στις επενδυτικές διαδικασίες και στην συνολική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου υπό την εποπτεία του κράτους.
2. Κατεύθυνση αγωγού μέσω Ελλάδος προς Ευρώπη ώστε να αντληθούν όλα τα γεωπολιτικά οφέλη του πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
3. Ενιαία ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου.
4. Επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας .

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

1. Αντιμετώπιση των ναρκωτικών ως ασύμμετρης απειλής κατά του έθνους . Εφαρμογή του ειδικού ποινικού κώδικα για την διαφθορά.( δήμευση περιουσίας – έγκλειστη καταναγκαστική εργασία – ισόβια εξορία )
2. Προγράμματα απεξάρτησης .
3. Προστασία χρηστών που εντάσσονται σε προγράμματα απεξάρτησης από ιατροφαρμακευτικά κυκλώματα εκμετάλλευσης .
4. Συνεχής ενημέρωση των νέων στο σχολείο και στο στρατό , ενάντια στα ναρκωτικά.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Αυστηρότατες ποινές στους παιδεραστές.
2. Προστασία της πολύτεκνης οικογένειας.

ΥΓΕΙΑ
1. Εθνική στρατηγική στο τομέα της υγείας μαζί με την Ελλάδα για απεξάρτηση από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.
2. Προστασία του λαού από κυκλώματα και νοοτροπίες εκμετάλλευσης της υγείας.
3. Η δωρεάν παροχή υγειονομικών υπηρεσιών αποτελεί το θεμέλιο του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής αναδιανομής του πλούτου.
4. Προληπτική ιατρική.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Ύπατο συμβούλιο πανελλήνων με την συμμετοχή αντιπροσώπων από τα δύο κράτη , τον απόδημο και τον σκλαβωμένο ελληνισμό για την χάραξη κοινής στρατηγικής στα μεγάλα ζητήματα του έθνους.( οικονομική αυτοδυναμία, ανεξαρτησία Βορείου Ηπείρου, Διεκδίκηση του Μοναστηρίου που βρίσκεται υπό τη κατοχή των Σκοπίων, επανελλήνιση του Πόντου και της Ιωνίας κλπ) .
2. Πανελλήνιο εθνικοκοινωνικό μέτωπο με πανευρωπαϊκές διασυνδέσεις.
3. Ναι στην Ευρώπη των εθνών , όχι στην Ευρώπη των τοκογλύφων και των εξωευρωπαϊκών εξαρτήσεων.
4. Καλές σχέσεις Ε.Ε με ένα αραβικό κόσμο ελεύθερο από τα δεσμά του αμερικανο-σιωνισμού.
5. Ναι στην έρευνα για ασφαλή πυρηνική ενέργεια.
6. Όχι στην καπιταλιστική τρομοκρατική ψευδο-οικολογία.
7. Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή έρευνα του διαστήματος.
8. Όχι στη κατοχύρωση του τουρκικού γενοκτονικού κράτους δια της ένταξης του στην Ε.Ε.
Ε.ΔΗ.Κ.: Σημεία προτάσεως εξόδου από την οικονομική κρίση
Πρώτο: Κρατικοποίηση των τραπεζών με σκοπό όχι να φορτωθεί το κράτος τα χρέη τους αλλά για να ελεγχθεί πλήρως η διακίνηση του κοινωνικού κεφαλαίου προς την εθνική παραγωγή και να παταχθεί η δουλεία του τόκου. Παραγωγική ανακύκληση εθνικού κεφαλαίου στον εθνικό χώρο.
Δεύτερο: Κρατική αναπτυξιακή τράπεζα που θα ενισχύσει χωρίς τοκογλυφικές επιβαρύνσεις την ανάπτυξη και την παραγωγή σε συνεργασία με ένα υπουργείο ανάπτυξης που θα επικεντρώνεται στην έρευνα.
Τρίτο :Έξοδος από την ευρωζώνη και επιστροφή σε έκδοση εθνικού νομίσματος που δεν θα ελέγχεται από ξένους οίκους.
Τέταρτο: Δημιουργία εθνικού χρηματιστηρίου πραγματικών αξιών , ελεγχόμενο από το κράτος , ώστε να διοχετεύεται παραγωγικά το κοινωνικό κεφάλαιο.
Πέμπτο : στήριξη συνθηκών παραγωγικού ανταγωνισμού και κατάργηση όλων των μονοπωλίων και των καρτέλ .
Έκτο : Συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και διοχέτευση του πλεονάζοντος προσωπικού σε νέες επιχειρήσεις με την βοήθεια της κρατικής τράπεζας και του όλου εθνικοκοινωνικού συστήματος. Ως εκ τούτου προστασία απολαβών και δικαιωμάτων των εναπομείναντων δημοσίων υπαλλήλων.
Έβδομο: Νέο φορολογικό σύστημα που θα φορολογεί τα πραγματικά εισοδήματα και θα προστατεύει τα λαϊκά στρώματα. Μείωση των εμμέσων φόρων.
Όγδοο: Κρατικοποίηση – κοινωνικοποίηση φυσικών εθνικών μονοπωλίων , όπως λιμάνια , αεροδρόμια , ορυκτός πλούτος .
Ένατο : Κατάργηση ημικρατικών οργανισμών που παρεμποδίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και περιορίζουν την κοινωνική δραστηριότητα.
Δέκατο : Εναρμόνιση εκπαιδευτικού συστήματος και παραγωγικής διαδικασίας ώστε να κτυπηθεί η δομική ανεργία.
Ενδέκατο: ριζική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – λαθρομεταναστευτικού και συντριβή της παράνομης εργασίας. Προστασία της εθνικής εργασίας και των εργατικών κατακτήσεων.
Δωδέκατο : Θεσμοθέτηση των παραγωγικών ενώσεων που θα διευθύνονται από την αρχή της λαϊκής συνέλευσης . Αντιπροσώπευση των παραγωγικών ενώσεων στην εθνική βουλή ( νομοθετικό σώμα )
Δέκατο τρίτο : Πόθεν έσχες στο συσσωρευμένο πλούτο και κρατικοποίηση – κοινονικοποίηση του εάν έχει προέλθει από εύνοια απεχθών αντιλαϊκών συστημάτων ή από ξενοκρατία.
Δέκατο τέταρτο : Παροχή αγροτικής γης στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
Δέκατο πέμπτο : Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της τοπικής αυτοδιοίκησης
Δέκατο έκτο : Εξισορρόπηση δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα .
Δέκατο έβδομο : Αυτάρκεια στην κτηνοτροφική παραγωγή με αφορολόγητη πρώτη ύλη και λοιπά ενισχυτικά μέτρα .
Δέκατο όγδοο : Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης 
Δέκατο ένατο : Δημιουργία βιομηχανικών μονάδων με την συμβολή της κρατικής τράπεζας και την συμμετοχή των εργατών και του κοινωνικού κεφαλαίου . Συντονιστικός ρόλος του κράτους στην κοινωνική οικονομία. 

εικοστό: επενδύσεις στο τομέα των ανανεώσημων πηγών ενεργεάς.

εικοστό πρώτο : αξιοποίηση της γνώσης και της πνευματικής ελληνικής κληρονομιάς.  
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – Ε.ΔΗ.Κ