Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

"Στου κακού τη σκάλα"

Η πρόταση του κουρέματος των καταθέσεων ήταν γνωστή στο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου πριν από τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου.
Μάλιστα ο Νίκος Αναστασιάδης ως γνήσιος πολιτικός απατεώνας , άρπαξε την εξουσία με την υπόσχεση ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση το κούρεμα των καταθέσεων.
Η υπόσχεση αυτή βέβαια πετάχτηκε στα σκουπίδια μετά το κλείσιμο της κάλπης και το κούρεμα επεβλήθη με την ανοχή του λαού η οποία εκθειάστηκε από τους κρατούντες ως εκδήλωση υψηλής πολιτικής συμπεριφοράς  !!!!

Στο τραπέζι τέθηκε επίσης και το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και μάλιστα τέθηκε το χρονικό όριο των 90 ημερών για να χαρακτηρίζεται ένα δάνειο μη εξυπηρετούμενο και να κινεί διαδικασίες κατάσχεσης εγγυητικών περιουσιακών στοιχείων.
Αυτά τα γνώριζε το εκλογικό σώμα και παρα ταύτα δεν στήριξε προτάσεις  που υπόσχονταν έξοδο από την κρίση της τραπεζοκρατίας χωρίς  την τρόικα και τα μνημόνια της.
Κούρεμα καταθέσεων .
Περικοπές μισθών και δικαιωμάτων .
Φορολογικές αυξήσεις  .
Κατασχέσεις ακινήτων .
Μεταφορά των χρεών των τραπεζών στις πλάτες του λαού.
Αυτά τα βήματα ήταν γνωστά και ο λαός τα υπερψήφισε με αλαλαγμούς νίκης  και τώρα περιμένει πράος και σιωπηλός ως γνήσιος ραγιάς ,  την πραγμάτωση αυτών και άλλων μέτρων που θα ληφθούν για την λεγόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και την διάσωση του τραπεζικού ΤΟΥ συστήματος !!!
Επιπρόσθετες κινήσεις της τραπεζοκρατίας είναι η παράδοση της Κύπρου στο Ισραήλ και η σύνδεση της λύσης του τραπεζικού προβλήματος με την λύση του κυπριακού , γεγονός που φέρνει στην επιφάνεια την προδοτική πρόταση   επιστροφής της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα που θα τσιμεντώσουν την πορεία προς την συνομοσπονδία.
Αν ο λαός είχε φρόνημα ελεύθερο θα αντιδρούσε σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις της στυγερής και ληστρικής ολιγαρχίας . Αντί αυτού όμως ,  μάλλον θα πάρει τον δρόμο των αυτοκτονιών ή θα προτιμήσει τον εξευτελισμό των συσσιτίων  όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα από τους εκεί ραγιάδες παρά να επαναστατήσει και να διεκδικήσει τα δίκαια του με το σπαθί .
Όμως όποιο δρόμο και να πορευθεί  ο λαός  , εμείς οι εθνικοκοινωνιστές θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να περάσουν οι προτάσεις μας στο λαό με τον οποίο είμαστε αρρήκτως συνδεδεμένοι και να επανέλθει στη ψυχή του το ηρωικό φρόνημα που πριν λίγα χρόνια δημιούργησε το έπος της ΕΟΚΑ.
Τίποτα δεν χάνεται  όταν υπάρχει αγώνας. 

και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά
στου Κακού τη σκάλα,
για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
Τα φτερά,
τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα! ( Κ Παλαμάς ) 

Τομέας ιδεολογικού πολέμου 
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ