Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η κυπριακή τραπεζοκρατία


Η κυπριακή τραπεζοκρατία υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα παρασύροντας όπως ήταν φυσικό ολόκληρη την οικονομία της Κύπρου στο βαθμό που αυτή εξαρτιόταν και εξαρτάται από αυτό το σύστημα.
Το πλήγμα που υπέστη είναι ένας προσεισμός και αναμένεται μέχρι τον κύριο και καθοριστικό μεγασεισμό να ακολουθήσουν και άλλοι μικροσεισμοί.
Το πρόβλημα είναι ότι το πολιτικό κατεστημένο όντας αλληλένδετο με το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την εγγενή διαφθορά του δεν μπορεί να δει αλλιώς τα πράγματα άρα και να μεθοδεύσει πορεία εξόδου από την υφιστάμενη κρίση.
Ελπίζει η κυπριακή τραπεζοκρατία ( δηλαδή η σιαμαία σύζευξη  πολιτικού συμμοριτισμού και χρηματοπιστωτικού συστήματος ) ότι θα μπορέσει στις συνθήκες της ευρωζώνης και της τρόικας να επαναφέρει τα οικονομικά πράγματα στη κατάσταση της φούσκας που προκαλούσαν οι αδιαφανείς εισροές χρημάτων από το εξωτερικό.
Με την επιλογή Αναστασιάδη , η κυπριακή τραπεζοκρατία κάνει μια προσπάθεια επιβίωσης στις νέες ανταγωνιστικές συνθήκες της ευρωζώνης ρισκάροντας τα χρήματα του λαού. Στην ουσία οι τραπεζίτες και η πολιτική αλητεία που τους στηρίζει δεν έχει να χάσει τίποτα. Το κούρεμα των καταθέσεων ήταν μια έξυπνη και βίαιη ταυτόχρονα ενέργεια του συστήματος να κερδίσει χρόνο , αφού τα πολιτικά σχήματα έχουν διασφαλίσει μέσω του τρομερού ελέγχου που ασκούν στους ραγιάδες , την σιγή της μάζας. Ο ραγιαδισμός της κυπριακής ανθρωπομάζας είναι ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του συστήματος.
Όμως αν κάτι δεν τους πάει καλά σε αυτή την έσχατη προσπάθεια τότε θα δούμε τους πολιτικούς της τραπεζοκρατίας να απαιτούν έξοδο από την ευρωζώνη και να θέτουν νέους όρους προσέλκυσης ξένων αδιαφανών τραπεζικών κεφαλαίων στα πλαίσια μιας βελτιωμένης έκδοσης και μετεξέλιξης της διαφθοράς και της άσκησης εξουσίας στο κυπριακό κοπάδι.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε ότι τα πειράματα της διαφθοράς πρέπει να σταματήσουν μια για πάντα και να θέσουμε την οικονομία στη βάση της παραγωγής που είναι αλληλένδετη με την ανάπτυξη της ανθρώπινης φύσης μέσω της υψηλής παιδείας.
Μπορεί το σύστημα της διεφθαρμένης τραπεζοκρατίας να απέδιδε  οικονομικά , όμως με την ίδια λογική και η πορνεία αποδίδει. Αν αφαιρέσουμε την αξία του ανθρώπου από την οικονομική δραστηριότητα τότε  κάθε αισχρή κερδοφόρος επίδοση  θα ήταν αποδεκτή. Όμως η πολιτεία δεν έχει αυτοσκοπό την συσσώρευση χρήματος αλλά την ανέλιξη της ανθρώπινης ζωής και ανθρώπινης προσωπικότητας.
Για αυτό επείγει να ρίξουμε στα σκουπίδια τους κυνόμορφους τεχνοκράτες της απάτης ,  πολιτικούς και τραπεζίτες και να επιστρέψουμε στις πραγματικές αξίες της  δημιουργίας. Στις αξίες της πατρίδος  , της εθνικής κοινότητος και του πολιτισμού της εθνικής παραγωγής και της λαϊκής εξουσίας. 
Τομέας ιδεολογικού πολέμου 
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ