Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Για την αγορά πολεμικών πλοίων από το Ισραήλ

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει δύο πολεμικά πλοία ανοικτής θαλάσσης  από το Ισραήλ για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ.
Η είδηση δείχνει με πόση ύποπτη  προχειρότητα αντιμετωπίζει το θέμα της εκμετάλλευσης της ΑΟΖ   μας το κυπριακό πολιτικό κατεστημένο.
Εμείς λέγαμε ευθύς εξ αρχής ότι η εκμετάλλευση της ΑΟΖ μας σε μια πατρίδα ημικατεχόμενη  προϋποθέτει ισχυρή ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ , προϋποθέτει ισχυρή παρουσία της Ελλάδος και των ενόπλων δυνάμεων της στην περιοχή .

Ως εκ τούτου αλλά και για λόγους απελευθερωτικής στρατηγικής προτείναμε την θέσμιση ενιαίου στρατού με την Ελλάδα που θα σήμαινε κατ’ επέκταση την ενοποίηση των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος ως επακόλουθο της ενοποίησης του αμυντικού χώρου.
 Η πρόταση μας συνδέθηκε επίσης και με την υπό όρους παραχώρηση ναυτικής βάσης στους Ρώσους  προς ενίσχυση της απελευθερωτικής στρατηγικής. 
Διότι θεωρούμε πως ο πλούτος που υπάρχει στην ΑΟΖ μας δεν πρέπει να ιδωθεί με οικονομιστικά κριτήρια αλλά με εθνικά , κράτιστο των οποίων είναι η ενδυνάμωση της άμυνας μας με στόχο την απελευθέρωση της γης μας από τους κατακτητές της.
Ενώ το κατεστημένο βλέπει την ΑΟΖ ως ευκαιρία ενδυνάμωσης της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας σε συνάρτηση με την υποταγή στη τρόικα και στα αλλεπάλληλα μνημόνια της.  
Για αυτούς τους λόγους  η πρόταση μας αποσιωπήθηκε διότι το κατεστημένο σχέδια προδοτικά εξύφαινε κατά της πατρίδος.
Και τούτο αποδείχτηκε στη συνέχεια με την ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ και την επέκταση αυτού στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Τα σχέδια για την αγορά των δύο πολεμικών πλοίων από το Ισραήλ επιβεβαιώνουν την εν λόγω στροφή προς αυτό το κράτος ως επίσης και την βαθειά σχέση του κατεστημένου με τον σιωνισμό.
Ο αγών συνεχίζεται ενάντια στο εβραιοπροσκυνημένο και τουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ