Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κάτω η αστική δημοκρατία και η τραπεζοκρατία


Η κυπριακή τραπεζοκρατία αποκαλύπτεται ως ένα σύμπλεγμα διαφθοράς και εξυπηρέτησης πολιτικών φαμιλιών , συνδικάτων , συμμοριτών της κομματοκρατικής δικτατορίας  και δορυφόρων αυτής.
Τραπεζίτες , πολιτικοί , κομματάρχες διαχειρίζονται τον πλούτο προς ίδιο όφελος ως σύγχρονοι τσιφλικάδες  μέσα σε ένα σύστημα κοινωνικής ανισότητας και συσσώρευσης της ισχύος σε λίγους.
Η σιαμαία σχέση τραπεζών και πολιτικών συμμοριών δημιουργεί την κοινωνική ανισότητα και μετατρέπει το λαό σε φορολογούμενη μάζα υποταγμένη και εξουθενωμένη .
Σε αυτό το πλέγμα όλες οι συστημικές ιδεολογίες , από την μαρξιστική αριστερά μέχρι την ακροδεξιά ως και οι κομματικοί μηχανισμοί τους  βρίσκουν τον λόγο της ύπαρξης και της ενότητας τους που είναι η εκμετάλλευση της λαϊκής παραγωγικής βάσης και της λαϊκής  εργασίας.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε ξεκάθαρα πως αυτό τον πλέγμα της διαφθοράς  που λέγεται τραπεζοκρατία πρέπει να συντριβεί για να απελευθερωθούν οι λαϊκές δυνάμεις απο την τυραννία της ολιγαρχίας που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί και συντηρεί.
Κοινωνική δικαιοσύνη στα πλαίσια του παρόντος τραπεζικού συστήματος  και της συσσώρευσης της πολιτικής ισχύος στους κομματικούς μηχανισμούς , δεν είναι δυνατό να υπάρξει διότι το σύστημα τούτο είναι αλληλένδετο με την παραγωγή της κοινωνικής ανισότητας.
Το κράτος δικαίου θα ορθωθεί πάνω στα συντρίμμια του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και του τραπεζικού συστήματος του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού.
Κάτω η αστική δημοκρατία και η τραπεζοκρατία .
Εθνικοκοινωνισμός τώρα . Η ισχύς να δοθεί στις παραγωγικές ενώσεις του λαού στα πλαίσια ενός κρατικού τραπεζικού συστήματος που θα στηρίξει την εθνική παραγωγή σε λαϊκή βάση θραύοντας κάθε δυνατότητα συγκέντρωσης πλούτου και εξουσίας σε λίγα χέρια.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.