Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Λουκάς Σταύρου : Ξεσκεπάζουμε τους προδότες


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ και ο πρόεδρος του Λουκάς Σταύρου ,που κατέρχεται ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές , κατήγγειλαν και ξεσκέπασαν την μεγάλη προδοσία που έλαβε χώρα στο δημοψήφισμα του 2004.
Δόθηκε τότε το δικαίωμα στους τούρκους κατακτητές να συγκροτήσουν δικό τους εκλογικό σώμα και μάλιστα επετράπη σε αυτό να συγκαταλέξουν και τους έποικους.
Με αυτό το τρόπο το κατεστημένο της Κύπρου , δηλαδή όλων των κομμάτων της κυπριακής Βουλής , της τότε κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου , των ΜΜΕ και της πληρωμένης “διανόησης” των πανεπιστημίων , αποδέχθηκε σιωπηρώς την αναβάθμιση της “τουρκοκυπριακής κοινότητος” όπως αυτή απεχθώς ετέθη από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , σε “τουρκοκυπριακό λαό” .
Ας σημειωθεί πως αυτή η πράξη εσχάτης προδοσίας αποτελεί μέρος μιας γραμμής επιβολής εμπράγματης λύσης που κινείται παράλληλα με την πορεία των συνομιλιών αλλά και αυτόνομα.
Αυτή η γραμμή εμπράγματης λύσης , αρχίζει με την αποσύνθεση της άμυνας μας και το φιάσκο των Σ-300 , προχωρά στην συμμετοχή του κατεστημένου στην σφυρηλάτηση του σχεδίου Ανάν , περνά μέσα από την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , οδεύει μέσα από το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων και φτάνει έξι μέρες μετά το δημοψήφισμα στο κανονισμό της πράσινης γραμμής όπου αναγνωρίζεται το “εμπορικό επιμελητήριο” των κατεχομένων , προχωρά στην εξώθηση των προσφύγων στα όργανα των κατακτητών και στο ξεπούλημα των περιουσιών τους στο τουρκικό κράτος και συναντιέται τέλος με την άλλη γραμμή των προτάσεων που κατατίθενται στη τσόχα των διαπραγματεύσεων, όπου διακυβεύεται το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού, με τις προτάσεις α- συνεκμετάλλευσης της ΑΟΖ και του φυσικού αερίου με το κατοχικό μόρφωμα και β- με το άνοιγμα απευθείας εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεχομένων , με την δήθεν επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Το σκεπτικό αυτής της αποκάλυψης της προδοσίας , είναι πως αυτοί που πρόδωσαν τον τόπο δεν μπορούν να τον σώσουν αλλά μάλλον θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και θα ρίξουν τον ελληνισμό της Κύπρου στο πένθος.
Η πατρίδα χρειάζεται μια νέα ηγεσία , μια νέα εθνική πρόταση , μια νέα προοπτική , που δεν θα την δώσουν οι εκλεκτοί του συστήματος , Λιλλήκας , Μαλάς , Αναστασιάδης .

  • Ο Λιλλήκας είναι συνένοχος στο έγκλημα της εσχάτης προδοσίας ως υπουργός της τότε κυβέρνησης.
  • Ο Αναστασιάδης είναι επίσης συνένοχος για την συναίνεση του στο έγκλημα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , αλλά και διπλά ένοχος  με την υποστήριξη του στο σχέδιο Ανάν.
  • Ο Μαλάς αν και δεν κατείχε τότε κάποιο αξίωμα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως προδότης εντούτοις συνοδοιπορεί με το κατεστημένο και συναινεί στην γραμμή της προδοσίας.

Πρόταση δική μας είναι πως όσοι συμμετείχαν καθ' οιονδήποτε τρόπο στην εσχάτη προδοσία του 2004 και στην προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης πρέπει να οδηγηθούν στο δικαστήριο και να απολογηθούν για τα ανοσιουργήματα τους.
Μόνο μέσα από την σύγκρουση με την προδοσία η πατρίδα μας θα απαλλαχθεί από την γραμμή του ραγιαδισμού , θα ανασυντάξει τις δυνάμεις της και θα οδεύσει στο εθνικό της μέλλον βαδίζοντας στις παρακαταθήκες των ηρώων της ΕΟΚΑ , πάνω στην αρχή της αυτοδιάθεσης – απελευθέρωσης – ένωσης .

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής “δημοκρατίας”