Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση της 2ας Ιανουαρίου 2013 κατά των αγγλικών βάσεων

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των πατριωτικών ομάδων νεολαίας , να διαδηλώσουν κατά της παρουσίας των αγγλικών κατοχικών βάσεων στη Κύπρο την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 .
Η νεολαία του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος θα δώσει το παρόν της στην διαδήλωση προς επίρρωση και ενδυνάμωση της εθνικής φωνής που υψώνεται κατά των άγγλων κατακτητών .


Προγραμματική θέση του κόμματος μας είναι ότι οι αγγλικές βάσεις επιβάλλεται να καταργηθούν μέσα από επιθετική πολιτική διότι η παρουσία τους υποσκάπτει παντοιοτρόπως την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας .
Σε πρώτη βάση πρέπει να επιστρέψουν άμεσα οι περιοχές πέριξ των συρματοπλεγμάτων των βάσεων στην κυπριακή δημοκρατία και να επεκταθεί άμεσα η στρατιωτική άμυνα μας στην αφύλακτη έως τώρα περιοχή των βάσεων Δεκελείας που συνορεύει με την υπό των τούρκων κατεχόμενη επικράτεια μας. Η εν λόγω περιοχή αποτελεί ως γνωστό πύλη εισόδου λαθρομεταναστών και λοιπών παρανόμων από τα κατεχόμενα με την ανοχή των άγγλων .
Να γκρεμιστούν όλες οι κεραίες τηλεπικοινωνιών που εκτός του ότι κατασκοπεύουν κάθε κίνηση του στρατού μας , εκπέμπουν θανατηφόρο ακτινοβολία που προσβάλει θανάσιμα τους κατοίκους.
Να αποζημιώσουν κάθε βλάβη που προξένησαν με τις δραστηριότητες τους στην υγεία και τα συμφέροντα των πολιτών της κυπριακής δημοκρατίας.
Να τους τρίψουμε στη μούρη το κατακτητικό σύνταγμα που μας επέβαλαν και να κινήσουμε τις διαδικασίες για την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας. 
Να καταγγείλουμε τις συνθήκες εγγυήσεως και συμμαχίας στα διεθνή φόρα. 
Να αποχωρήσουν τέλος από την Κύπρο παίρνοντας μαζί τους τα συντρίμμια του εμβλήματος τους που στέκεται ακόμα στην πρόσοψη του προεδρικού με την επαίσχυντη ανοχή του προδοτικού μετα-αποικιακού Ζυριχικού κατεστημένου. 
Να δώσουμε ελληνικές ονομασίες σε περιοχές που μολύνθηκαν με ονομασίες της αποικιοκρατίας.
Ο αγώνας κατά των κατοχικών βάσεων αποτελεί μέρος του αγώνα για την αυτοδιάθεση και την απελευθέρωση.

Έξω οι βάσεις . Ούτε ψωμί ούτε νερό στους άγγλους κατακτητές.
Κάτω το κατακτητικό Ζυριχικό σύνταγμα.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ