Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ντάουνερ και η τακτική του καρότου και του μαστιγίου

Οι απειλές της Τουρκίας που μετέφερε ο Ντάουνερ στον υποψήφιο για την προεδρία Σταύρο Μαλά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν.
Θα απαιτηθεί ισχυρή εθνική άμυνα αλλά και ειδική προστασία της ελεύθερης επικράτειας μας που σήμερα είναι εκτεθειμένη , ένεκεν των ανοικτών οδοφραγμάτων , σε πολλαπλούς κινδύνους. Στην ουσία η ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας είναι ένα ξέφραγο αμπέλι που μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν τούρκοι πράκτορες και κατάσκοποι που ανά πάσα στιγμή έχουν την δυνατότητα να κτυπήσουν οιονδήποτε στόχο.

Η προδοσία του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και της έμπρακτης άρσης της εμπολέμου καταστάσεως αποτελεί παράδοση της Κύπρου στον τουρκικό επεκτατισμό και τα σχέδια του. Οι ηγετίσκοι που συνέργησαν σε αυτή τη προδοσία και που σήμερα διεκδικούν την προεδρία της δημοκρατίας , ας μας πουν πως θα αντιμετωπίσουν αυτή την επέκταση της τουρκικής κατοχής χωρίς το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων και την επάνοδο της εμπολέμου καταστάσεως. Οι ίδιοι επέτρεψαν με τις προδοτικές υποχωρήσεις τους να δημιουργηθούν συνθήκες ημικατοχής ή επέκτασης της κατοχής και στην ελεύθερη επικράτεια μας , για να έρθουν στη συνέχεια να εμφανίσουν τις νέες υποχωρήσεις τους ως ρεαλιστική πολιτική. Αυτή είναι η τακτική των μειοδοτών που ακολουθούν από ιδρύσεως της κυπριακής δημοκρατίας. Μια τακτική που διανθίζουν με ενθουσιώδεις λόγους από τα μπαλκόνια .
Το άλλο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως , είναι το δέλεαρ της ανάπτυξης που τάζουν στο κυπριακό λαό αν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε συμφωνία επανένωσης. Συγκεκριμένα ο Ντάουνερ αναφέρθηκε στην αγορά ακινήτων η οποία θα ανέβει κατά την άποψη του μετά την “λύση επανένωσης”.
Με αυτό το δέλεαρ θα προσπαθήσουν οι ενδοτικές δυνάμεις να καλλιεργήσουν κλίμα συναίνεσης που να στηρίζεται σε οικονομικά ελατήρια.
Έτσι ελπίζουν μέσα από την τακτική του καρότου και του μαστιγίου να μας επιβάλουν λύση διπολιτειακής δικοινοτικής ποσοστοτκής ομοσπονδίας (Λιλλήκας) ή λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με ισχυρή κεντρική διοίκηση ( Μαλάς) ή με ισχυρά συνιστώντα κρατίδια ( Αναστασιάδης ).
Το κρίσιμο σημείο αυτής της περιόδου ,είναι η οικονομική κρίση. Οπότε η οικονομικο-πολιτική ολιγαρχία και το τραπεζικό σύστημα θα στηρίξουν με νύχια και με δόντια την παράδοση της πατρίδος στους κατακτητές , την οποία αυτοί ονομάζουν επανένωση , προκειμένου να έχουν κάποια πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη.
Η απάντηση στη μειοδοσία είναι :
Εθνικοκοινωνική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και εθνικιστική αντιμετώπιση της κατοχής.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας