Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Να καταρρεύσουν οι τοξικές τράπεζες

Πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας ,
οι τράπεζες θα μπορούσαν να επενδύσουν στη Κύπρο , στους τομείς της παραγωγής , της ενέργειας , της ανάπτυξης.
Αντί αυτής της επιλογής που θα έφερνε πλούτο στο λαό , επέλεξαν να επενδύσουν στο εξωτερικό ακόμα και στην Τουρκία και τα Σκόπια , ενώ έριξαν τον κύριο όγκο των κεφαλαίων τους στην καταλήστευση της Ελλάδος μέσα από την αγορά των “προσοδοφόρων' ελληνικών ομολόγων καθ' υπόδειξη του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος.

Τα πράγματα βέβαια δεν τους βγήκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις τους με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές.
Έρχονται τώρα και αυτές τις ζημιές απαιτούν να τις καλύψει ο λαός με τους φόρους του , με την υποθήκευση της εργασίας του , με το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου , με δάνεια υπέρογκα από τρίτες χώρες ή από την τρόικα , που θα συνοδεύονται με μνημόνια υποτέλειας και παρατεταμένη λιτότητα.
Θέλουν να γίνουμε σκλάβοι για να σωθούν οι τράπεζες.
Για την υλοποίηση αυτής της επιλογής , εργάζονται πυρετωδώς όλα τα κόμματα του κατεστημένου. Η ολιγαρχία του πλούτου και οι πολιτικοί του συστήματος απεργάζονται την υποδούλωση και καταλήστευση του λαού , ασκώντας μια τρομερή ψυχολογική πίεση , η οποία θα δικαιολογήσει όχι μόνο τις αντικοινωνικές επιλογές τους αλλά και τις αντεθνικές που έπονται με μαθηματική ακρίβεια.
Στόχος του κατεστημένου είναι , μέσα από την οικονομική κρίση και την δήθεν προσπάθεια εξόδου από αυτή , να επιβάλουν την συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ και την συγκυριαρχία της πατρίδος μας με τους τούρκους και άγγλους κατακτητές.
Το ένα θα φέρει κατ' ανάγκη και το άλλο. Η στήριξη των τοξικών τραπεζών μέσα από το μνημόνιο θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της πατρίδος υπό την δικαιολογία της ανάγκης.
Τι πρέπει να κάνουμε;

Πρώτο, να ξεσκεπάσουμε την παγίδα που μας στήνουν. Να βρούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε με το λαό , αφού είναι αδύνατο να μας δώσουν τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται εξ ολοκλήρου από την προδοτική ολιγαρχία.

Δεύτερο , να καταλάβουμε πως έχουμε να κάνουμε με εχθρούς που δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνους που βιάζουν την πατρίδα μας. Ένας τραπεζίτης ή ένας πολιτικός του συστήματος δεν διαφέρει σε τίποτα από τους κτηνοτούρκους που κτυπούσαν με τους σιδηρολοστούς τον Τάσο Ισαάκ.

Τρίτο , να πούμε στο λαό ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να στηρίξει τους τραπεζίτες και πως η μόνη λύση είναι να αφεθούν να καταρρεύσουν οι τοξικές τράπεζες , ενώ παράλληλα να ελαχιστοποιηθεί το δημόσιο , είτε ως γραφειοκρατία είτε ως προβληματικές επιχειρήσεις. Σκοπός αυτής της επαφής με τον λαό είναι να τον αφυπνίσουμε και να τον στρέψουμε κατά του συστήματος της τυραννίας.

Ξεσκέπασμα των σχεδίων του κατεστημένου , ενεργοποίηση του ζωηφόρου μίσους , κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων κατά του συστήματος.
Μέσα από αυτή τη πορεία η Κύπρος θα σωθεί και ο αφυπνισμένος λαός θα διεκδικήσει το δίκαιο της εργασίας του και την απελευθέρωση της γης του.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών.