Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπεράσματα από την δίκη της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Από όσα λέγονται στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της θανατηφόρας έκρηξης στο Μαρί , έχουμε δικαίωμα εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.
Προχειρότητα , αναβλητικότητα , ανευθυνότητα , μετακύλιση ευθυνών , έλλειψη πρωτοβουλίας , χαρακτηρίζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία.

Απούσα σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η επιτροπή άμυνας της βουλής. Ενώ σε θέματα που θίγουν συμφέροντα της πλουτοκρατίας οι επιτροπές της βουλής παρεμβαίνουν με υπέρμετρο ζήλο , στη προκειμένη περίπτωση αδιαφόρησαν , δεν αξίωσαν τουλάχιστον στοιχεία ασφαλείας από ειδικούς που θα έφεραν και την ευθύνη της γνωμάτευσης των.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικτατορίας των κομμάτων ( κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός) και της συνοδεύουσας αυτήν ,αναξιοκρατίας. Με αυτή τη κατάσταση βέβαια συμφωνούσε απόλυτα ο λαός , στηρίζοντας το σύστημα εν χορδαίς και οργάνοις.
Στο τέλος θα μείνει η θλίψη στους συγγενείς των θυμάτων της δολοφονικής έκρηξης στο Μαρί και σε λίγους που θυμούνται και ο λαός αυτός θα προσκυνήσει και πάλι τα αφεντικά του και θα ξεχάσει όπως ξέχασε την βία της εισβολής και της κατοχής και δίνει το χέρι του αναίσχυντα στους φονιάδες των πατέρων μας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος- ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών