Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση στον βρετανό υπουργό Ευρώπης

Δεν περιμένουμε να απαντήσει το πολιτικό κατεστημένο ( κυβέρνηση και αντιπολίτευση) στις υβριστικές θέσεις του βρετανού υπουργού Ευρώπης Ντέηβιντ Λίτινγκτον. Δεν θα απαντήσουν γιατί συμπορεύονται με τα λεγόμενα του.
Αν προσέξουμε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο βρετανός υπουργός , θα καταλάβουμε ποιοι είναι οι σχεδιαστές και υποβολείς της πολιτικής της λεγόμενης επανένωσης. Το κυπριακό μετααποικιακό κατεστημένο που παρέλαβε τη σκυτάλη του ραγιαδισμού από την εθναρχούσα εκκλησία , ακολουθεί κατά γράμμα τα σχέδια και τις υποδείξεις των άγγλων κατακτητών της πατρίδος μας.

Δηλαδή κύριε Δαυίδ Λίδικτον , μέχρι να βρεθεί συνολική λύση , δεν θα αποτελεί παρανομία και έγκλημα η τουρκική εισβολή και κατοχή , ο μαζικός εποικισμός και όλα όσα συνοδεύουν και έπονται αυτών των εγκλημάτων;
Εν συνεχεία για ποια διαίρεση μιλάτε; Στην Κύπρο δεν υπήρξε διαίρεση ώστε να επιζητούμε την επανένωση. Στη Κύπρο υπάρχει εισβολή , σφαγή , αγνοούμενοι , κατοχή , εποικισμός και ως εκ τούτου εκείνο που απαιτείται είναι να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο και να αποδοθεί και πάλιν η κατεχόμενη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας στην άσκηση της κυριαρχίας της.
Επιβεβαιώνει επίσης στην επιστολή του , τον σημαντικό αλλά δευτερεύοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τουρκία στην επίλυση του προβλήματος , υποβιβάζοντας αυτό σε διακοινοτική παρεξήγηση. Αυτή τη γραμμή ακολούθησε χωρίς να αλλάξει ένα γιώτα ο κ. Χριστόφιας απενοχοποιώντας την Τουρκία και μεταβάλλοντας την εισβολή σε διαίρεση .
Οι άγγλοι μεθόδευσαν τα πάντα , από την επιβολή της δικοινοτικότητας μέχρι την προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης που περιελίσσεται της γραμμής των συνομιλιών.
Αν δεν συγκρουστούμε σε ευρωπαϊκό με την αγγλική πολιτική και προπαγάνδα δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να αποκτήσουμε συμμάχους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα αγώνα απεξάρτησης της Κύπρου από την αγγλική επιβουλή που επιδεινώνεται με την παρουσία των αγγλικών βάσεων στο νησί.
Επιβάλλεται ταυτόχρονα η αποδόμηση της ορολογίας που χρησιμοποιεί η γραμμή του ενδοτισμού που δεν είναι άλλη από την γραμμή που η Αγγλία επιβάλλει στο μετααποικιακό πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου που το στηρίζει η διεφθαρμένη εκκλησιαστικό-ιδιωτική πλουτοκρατία.
Σύντροφοι καταλάβετε το , Απελευθέρωση της πατρίδος χωρίς αντιβρεττανική πολιτική δεν γίνεται. Η υποστήριξη επίσης των λαϊκών συμφερόντων ενάντια στη πλουτοκρατία υποσκάπτει το κατεστημένο της προδοσίας και του ραγιαδισμού και αποτελεί μέρος του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.
Μίσος ενάντια στην πλουτοκρατία , μίσος ενάντια στους κατακτητές. Καμιά διαφορά μεταξύ τους.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας