Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Υποψηφιότητα Λουκά Σταύρου : θέσεις στο εθνικό θέμα (Κυπριακό)

Το πολιτικό κατεστημένο βγαίνει στις προεδρικές εκλογές με τρεις εκπροσώπους του , τον Μαλά , τον Αναστασιάδη και τον Λιλλήκα.
Στην ουσία δεν διαφέρουν μεταξύ τους σε τίποτα .
Η προπαγάνδα του καθενός εστιάζει σε κάποιες μικροδιαφορές κυρίως πάνω στο εθνικό θέμα.
Και οι τρεις προτείνουν λύση συμβιβασμού με τους κατακτητές.
Ο Αναστασιάδης θέλει λύση συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας , ο Μαλάς ακολουθεί τη γραμμή του ΑΚΕΛ για λύση ομοσπονδίας με αυξημένες αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους , ο Λιλλήκας κάνει λόγο για διπολιτειακή δικοινοτική ποσοστοτική ομοσπονδία.

Στους εκπροσώπους του μετα-αποικιακού ενδοτικού και ολιγαρχικού κατεστημένου , αντιτάσσουμε στο εθνικό θέμα , γραμμή πατριωτική ,εθνικιστική και εθνικοκοινωνική.
Ουσία της πρότασης μας είναι πως πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα πέρνοντας την σκυτάλη απο τους ήρωες της ΕΟΚΑ.
Ο αγώνας για αυτοδιάθεση πρέπει να συνεχιστεί προς ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας και επέκταση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της.
Κανένας διάλογος με τους τούρκους κατακτητές , καμιά υποχώρηση ή παραχώρηση . Πολύμορφος αγώνας για την απελευθέρωση.
Συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές για να ορθώσουμε ένα εθνικοκοινωνικό οχυρό αντίστασης και συγκρουσιακού αγώνα κατά του συστήματος και του ενδοτικού κατεστημένου.
Ψηλά το λάβαρο του μαιανδρικού σταυρού. 

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ) :

1. Βάση του κυπριακού , το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και άσκησης της κυριαρχίας της Κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη από τούρκους και άγγλους , επικράτεια της.
2. Καταγγελία απεχθούς κατακτητικού συντάγματος Ζυρίχης και συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας.
3. Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας με λαϊκή συμμετοχή στη διαμόρφωση του.
4. Ενιαίος ελληνικός στρατός με ένα πανεθνικό υπουργείο αμύνης. Ένα έθνος , μια σημαία , ένας στρατός.
5. Συμμετοχή αντιπρόσωπων του κυπριακού ελληνισμού στην ελληνική βουλή και του λαού της Ελλάδος στην κυπριακή βουλή.
6. Διακοπή των συνομιλιών. ¨Όχι στην επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ε.Ε – κατεχομένων.
7. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
8. Πρόταση προς τους τουρκοκυπρίους (εκτουρκισθέντες μουσουλμάνοι) για αποσύνδεση τους από τον τουρκικό επεκτατισμό και επανένταξη τους ως απλών και ισότιμων πολιτών στην κυπριακή δημοκρατία που θα αποσύσει τα άχθη της Ζυρίχης και την διαχωριστική λογική της. Επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και των ε/μ μετοίκων στις δικές τους. Η συνέχιση της διασύνδεσης τους με τον τουρκικό επεκτατισμό αναιρεί δια παντός το αξίωμα του πολίτου της κυπριακής δημοκρατίας .
9. Κατάργηση των αγγλικών βάσεων.
10. Διμερείς αμυντικές συμμαχίες με χώρες της Ε.Ε αλλά και εκτός αυτής (Ρωσία) με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Όχι στη στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ( μνήμη Κίσσιγκερ , υπαγωγή της Κύπρου στη ζώνη επιρροής του Ισραήλ, μεταφορά της αραβο-ισραηλινής σύρραξης στη Κύπρο, αναβάθμιση του ανθελληνικού ρόλου των αγγλικών βάσεων , αποκλεισμός συμμαχιών και σχέσεων με χώρες της Ε.Ε και με την Ρωσία κλπ )
11. Διπλωματικός αγώνας σε διεθνές πεδίο για άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για σεβασμό της Κ.Δ και άμεση αποχώρηση της από την Κύπρο ως και εγκατάλειψη των επεκτατικών της σχεδίων με την χρησιμοποίηση των τουρκοκυπρίων.
12. Ειδική φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου για την ενίσχυση της άμυνας.
13. Συστηματική έρευνα για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και ποινική δίωξη για απόκρυψη στοιχείων ή παρεμπόδιση της έρευνας. .
14. Προετοιμασία για ένοπλη σύγκρουση με την κατοχή προς επέκταση της κυριαρχίας της Κ.Δ στην κατεχόμενη επικράτεια της.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ και συνιστώσες εθνικιστικές δυνάμεις.