Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η δήθεν αντιβρετανική αντίδραση Λιλλήκα

Η πολιτική κατά των αγγλικών βάσεων “ με σκοπό να δημιουργήσουμε κίνητρο στους βρετανούς για να εγκαταλείψουν την εχθρική τους πολιτική έναντι της Κύπρου” ή “για να απαιτήσουμε από τη Βρετανία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της ως εγγυήτρια δύναμη” όπως ισχυρίζεται ο κ. Λιλλήκας , θα ριζώσει πιο βαθιά στη γη μας τις αγγλικές κατοχικές βάσεις.
Η πολιτική κατά των αγγλικών βάσεων πρέπει να έχει ένα και μοναδικό σκοπό : ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Αυτός ο σκοπός δεν επιτυγχάνεται , αν πρώτα δεν καταγγελθεί διεθνώς το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και η δικοινοτικοτητα που μας επέβαλε , καθώς και οι συνθήκες εγγυήσεως και συμμαχίας.
Πως όμως θα προχωρήσετε σε αυτό το αίτημα κ. Λιλλήκα όταν εσείς δέχεστε ως a priori αλήθεια την δικοινοτικότητα της Ζυριχικής βίας και προτείνεται στο πλαίσιο της διπολιτειακής δικοινοτικής ποσοστοτικής ομοσπονδίας σας ( ΔΔΠΟ), την ποσοστοτική συμμετοχή της “τουρκοκυπριακής κοινότητας” στη διοίκηση και στο δημόσιο του ομοσπονδιακού σας οράματος;
Φωνάζει δήθεν ο κ. Λιλλήκας κατά των βάσεων , όχι για την κατάργηση τους αλλά για την μεταστροφή τους σε σύμμαχο της Κύπρου. Αυτή η στάση δεν είναι απλά ουτοπία είναι γραμμή εξυπηρέτησης των άγγλικών συμφερόντων.
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος , είναι να καταργηθούν οι αγγλικές βάσεις , να ριφθεί στα σκουπίδια το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και να θεσμιστεί επιτέλους το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας , να καταγγελθούν οι εγγυήσεις και η Κύπρος να καταστεί πραγματικά ανεξάρτητο και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν μπορεί μια χώρα μέλος της Ε.Ε να την σέρνουν με το λουρί στο σβέρκο οι τούρκοι και οι εγγλέζοι.
Αν το κατανοήσουμε αυτό , τότε θα βρούμε και το σωστό δρόμο για την λύση του προβλήματος , τον δρόμο του αγώνα και της απελευθέρωσης που θα οδηγήσει στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη από τους τούρκους και τους άγγλους επικράτεια της.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ