Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το ΕΔΗΚ ενάντια στο κατεστημένο της προδοσίας και της διαπλοκής

Είμαστε εναντίον της πολιτικής Χριστόφια και με διάφορους τρόπους εκδηλώσαμε την εναντίωση μας σε αυτή τη πολιτική. Όμως ο Χριστόφιας είναι ένας τίμιος πολιτικός. Δεν λέει άλλα και να εννοεί άλλα και να πράττει άλλα . Λέει ξεκάθαρα ότι θέλει ΔΔΟ με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση , λέει ξεκάθαρα ότι θέλει να αναβαθμίσει το κατοχικό μόρφωμα με το απευθείας εμπόριο κατεχομένων και Ε.Ε με αντάλλαγμα την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου , λέει ξεκάθαρα ότι οι τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί του, λέει ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει τους τραπεζίτες και θα υποτάξει την Κύπρο στη τρόικα κλπ.

Απέναντι σε αυτή την ειλικρινή στάση Χριστόφια ή συμπολιτεύεσαι ή αντιπολιτεύεσαι τίμια . Σε αυτό το σημείο αρχίζει το πρόβλημα. Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου άσκησε μιαν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά έναντι της πολιτικής Χριστόφια. Άλλοτε συμπολιτευόμενο και άλλοτε αντιπολιτευόμενο κατά τρόπο κίβδηλο και πονηρό , χωρίς να καταθέτει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση . Για παράδειγμα λέγανε , “η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την ανάπτυξη” χωρίς να έχουν οποιαδήποτε πρόταση να καταθέσουν που να αφορά την ανάπτυξη. Άλλο τρανταχτό παράδειγμα είναι η απάτη που λέγεται ΔΔΟ με περιεχόμενο και αυτό το περιεχόμενο δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Αυτή η μορφή της άγονης αντιπολίτευσης έχει σκοπό να αφήνει τα πράγματα να κυλούν στο κατήφορο της φθοράς , γνωρίζοντας πως αυτός ο κατήφορος οδηγεί σε αντεθνικές και αντιλαϊκές πραγματικότητες.
Νομίζουν οι αντιπολιτευόμενοι ότι με αυτή τη τακτική απαλλάσσονται των ευθυνών τους. Το αντίθετο όμως συμβαίνει , διότι οι αρνητικές εξελίξεις φέρουν την σφραγίδα της ανικανότητας , της αβελτηρίας και της συνενοχής της αντιπολίτευσης και ως εκ τούτου της συνυπευθυνότητας με τις κυβερνώσες και συγκυβερνώσες δυνάμεις.
Για αυτό το λόγο δεν είναι από εμπάθεια που κτυπούμε ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο για τις προδοσίες και αισχρές υποχωρήσεις που συντελέσθηκαν.
Αυτή είναι η μία πλευρά της αθλιότητας του κατεστημένου. Η σιωπή και συνενοχή στα γιγνόμενα. Η άλλη πλευρά αφορά την συνέχιση της πολιτικής από το κατώτερο σημείο που την άφησε η τελευταία κυβέρνηση. Αυτά παραλάβαμε θα πούνε στο λαό και επί αυτών βαδίζουμε. Συνεπώς η αλλαγή της κυβέρνησης δεν αλλάζει στην ουσία τίποτα. Διότι η νέα κυβέρνηση βαδίζει στο δρόμο της προηγούμενης , στα “λάθη” της προηγούμενης , στα δεδομένα που άφησε η προηγούμενη. Καμιά αλλαγή σκοπού , καμιά επαναξιολόγηση των πραγμάτων , καμιά αναθέσμιση .
Ούτως εχόντων των πραγμάτων , μετά τις προεδρικές εκλογές εάν δεν ενδυναμωθεί το εθνικοκοινωνικό κίνημα ώστε να αποτελεί ένα ισχυρό μοχλό πίεσης και αποτροπής , η παρούσα πολιτική της υποχώρησης προς τους κατακτητές και της συνδιαλλαγής με την ολιγαρχία του πλούτου θα συνεχιστεί.
Έτσι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα που αν αφεθούν στη κρίση και διαχείριση του συστημικού κατεστημένου θα επιφέρουν δραματικές αλλαγές και τρισχειρότερα δεδομένα σε σύγκριση με την παρούσα κατάσταση.
Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξελίξεις επικίνδυνες για την πατρίδα , όπως το απευθείας εμπόριο κατεχομένων – Ε.Ε , το ξεπούλημα του πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ και την συνεκμετάλλευση της με του τούρκους κατακτητές , την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας , την άγρια φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αύξηση των εμμέσων φόρων που πλήττουν την φτωχολογιά , την σύμπραξη ξένων και ντόπιων τοκογλύφων που θα κατασπαράξουν τις περιουσίες των πολιτών που είναι χρεωμένοι στις τράπεζες κλπ , κλπ. Με λίγα λόγια , Εξαθλίωση , αυταρχισμός , προδοσία. Οικονομική εξαθλίωση του λαού , αυταρχική διακυβέρνηση καθ' υπαγόρευση της ολιγαρχίας του πλούτου , και ξεπούλημα της πατρίδος στους τούρκους και άγγλους κατακτητές μη αποκλειομένης της επέκτασης της ζώνης επιρροής του Ισραήλ στη Κύπρο.
Αυτά θα ζήσεις κυπριακέ λαέ αν δεν δυναμώσεις τον εθνικισμό , αν δεν συναινέσεις στο πρόγραμμα του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος , που εκφράζει τον εθνικισμό της ζωής και όχι των “εθνικισμό των παρελάσεων” που στο τέλος έδειξε το πραγματικό ευτελές του περιεχόμενο με την υποστήριξη του Λιλλήκα , του πολιτικού που είναι συνυπεύθυνος στα εγκλήματα και τις προδοσίες του κατεστημένου. Άνθρωποι που έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί και να απολογηθούν για τα ανοσιουργήματα τους αναγορεύονται από τους ψευτοεθνικιστές και πατριδοκάπηλους που περιφέρονται της αρχιεπισκοπής , σε ηγέτες και σωτήρες της πατρίδος.
Και όμως εμείς οι ακραιφνείς εθνικιστές κερδίσαμε πολλά από το γεγονός και μόνο ότι έπεσαν οι μάσκες των ψευδοεθνικιστών μετατρεπόμενοι σε τσογλάνια του προδοτικού συστήματος και των γραβατοφόρων πολιτικών μαϊμούδων του.
Τώρα γνωρίζουμε πως μόνο εμείς είμαστε η πραγματική εθνική αντιπολίτευση. Μόνο εμείς διαφυλάττουμε το όραμα μιας δίκαιης κοινωνίας και μιας πατρίδος ελεύθερης και ελληνικής.
Έλληνα της Κύπρου , αν ενδυναμώσεις με την συμμετοχή σου το ΕΔΗΚ , να ξέρεις πως διαμορφώνεις τις προϋποθέσεις ενός νικηφόρου αγώνα .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας