Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Εθνικοκοινωνικός αγώνας κατά του μνημονίου

Η οικονομική κατάσταση της Κύπρου μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς να υποταχθεί η κυπριακή οικονομία  σε μνημόνια από ξένους τοκογλύφους , μόνο μέσα από ένα πρόγραμμα εθνικοκοινωνικό.
Όμως οι επικρατούσες πολιτικές δυνάμεις και οι ιδεολογίες που καλύπτουν τα ολιγαρχικά συμφέροντα που υπηρετούν , είναι ήδη προσανατολισμένες στην αποδοχή ενός σκληρού μνημονίου που θα συνθλίψει την παραγωγή και την ανάπτυξη και θα ξεπουλήσει τον φυσικό πλούτο της Κύπρου για να στηριχθούν οι τραπεζίτες και η πλουτοκρατική ολιγαρχία που συνδέεται με το εκκλησιαστικό-ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Από την άλλη , ο λαός αδυνατεί να κατανοήσει την κατάσταση του , διότι το πελατειακό σύστημα και η υποβαθμισμένη παιδεία που αποσκοπεί στην παραγωγή υπάκουων κατοικίδιων , έκαναν το λαό να βρίσκεται σε κατάσταση αφασίας , ασυνειδησίας και ραγιαδισμού. Όπως τους θλιβερούς παροπιδοφόρους δεσμώτες του Πλατωνικού μύθου του σπηλαίου.
Η ανατροπή αυτών των δύο καταστάσεων , δηλαδή της λαϊκής αφασίας και της πολιτικής διαπλοκής με την ολιγαρχία, δεν επιτυγχάνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τον Σεπτέμβρη καταφθάνει η τρόικα και όλα δείχνουν πως η Κύπρος θα τεθεί κάτω από τον ζυγό του μνημονίου.
Στις δύσκολες μέρες που έρχονται , το έργο του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού είναι να κρατήσει τον πυρσό της περί των πραγμάτων αλήθειας , αναμμένο και να δουλέψει με σκοπό την ανατροπή της δουλείας στους τοκογλύφους , την τιμωρία των ενόχων και την εδραίωση μιας πραγματικής λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.
Πολεμούμε από τώρα το μνημόνιο της τρόικας , πολεμούμε την εγκληματική συμπαιγνία πολιτικού κατεστημένου και ντόπιας πλουτοκρατίας , πολεμούμε την προπαγάνδα του συστήματος , πολεμούμε τον ραγιαδισμό .
Η σιωπή είναι συνενοχή. Κάθε αληθινός εθνικιστής και πατριώτης γνωρίζει πως η μοναδική επιλογή είναι ο ανυποχώρητος αγώνας.
Έλληνες της Κύπρου , το ΕΔΗΚ είναι το πολιτικό οχυρό σας . Σταθείτε στις πολεμίστρες του και χτυπήστε την πλουτοκρατική ταξική τυραννία , που γίνεται πολύ πιο φρικτή και επικίνδυνη με την παρουσία του κατοχικού τουρκικού στρατού στη γη μας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας